Política

Ambient festiu a Banyoles per animar la gent a votar

L'acte unitari d'ahir a la plaça Major va incloure la lectura d'un manifest, diverses actuacions musicals i la signatura de la denúncia per part dels alcaldes del Pla de l'Estany

No va ser un esdeveniment multitudinari com es podia haver previst –segurament la convocatòria no s'havia difós prou–, però l'acte unitari de l'ANC, partits polítics i entitats a favor del 9-N que es va fer ahir al vespre a la plaça Major de Banyoles va aplegar força gent.

Va ser un esdeveniment sobretot festiu perquè hi van ser presents els gegants Maria i Martirià i hi va haver diverses actuacions musicals, culminades amb Els segadors, interpretada per cantaires de diferents formacions de la comarca, dirigits per Carme Cornellà. En nom de l'ANC, les entitats que donen suport al 9-N i tots els partits amb representació als ajuntaments del Pla de l'Estany, l'actor i cronista Joan Olivas va llegir un manifest en què s'afirmava, entre altres coses: “Som una nació, volem decidir el nostre futur i construir un nou país més just i solidari”; “Aquest procés el farem sí o sí, independentment de si el govern del PP i el TC ens ho volen impedir.” Al final, els alcaldes de gairebé tots els ajuntaments de la comarca (només va faltar el d'Esponellà) van signar davant del públic la denúncia contra l'Estat espanyol pel seu comportament antidemocràtic.

Voluntaris i informació

La plaça havia estat adornada prèviament amb cintes grogues i l'ANC havia muntat una parada amb marxandatge independentista i informació sobre la votació de diumenge.

L'ANC disposarà diumenge d'una setantena de voluntaris arreu del Pla de l'Estany que treballaran en les votacions. Alguns estaran situats als indrets on habitualment es va a votar per tal d'informar les persones que s'hi adrecin de manera errònia sobre el lloc on els correspon votar en aquesta ocasió.

LA XIFRA

70
voluntaris
de l'ANC treballaran aquest diumenge al Pla de l'Estany en feines relacionades amb la votació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia