La primera televisió pública del Camp engega dilluns amb una aposta per l'actualitat

TAC 12 farà tres hores de producció pròpia en «prime time»

«Estem fent història dins dels mitjans de comunicació, ja que dilluns posem en marxa la primera televisió pública del Camp», es vantava Begoña Floria, presidenta del consorci Tacoalt, format pels set ajuntaments del Tarragonès, la Conca de Barberà i l'Alt Camp que impulsen el nou canal: Tarragona, Torredembarra, Salou, Vila-seca, Constantí, Valls i Montblanc. Floria admetia que TAC 12 «prioritzarà els criteris institucionals d'aquests set municipis», sense perdre de vista l'objectiu de «contribuir a l'equilibri territorial –la propera obertura de l'autovia A-27 entre Tarragona i Montblanc vertebrarà, segons ella, aquest territori i hi generarà molta més interacció– i generar alhora un sentiment d'identitat». A més, avançava, la televisió «tindrà una visió molt generosa que no oblidarà les informacions generades a tota l'àrea». La presidenta del consorci admet que la televisió neix amb uns «recursos limitats» per la crisi –el seu pressupost pel 2009 és de 670.000 euros–, però «amb una idea innovadora, d'alta qualitat i amb un equip humà molt il·lusionat». I és que Floria afirma: «La televisió digital encara manté moltes incògnites, però hem estat capaços de capgirar les inquietuds per innovar.» Els responsables de la televisió, que tot l'estiu s'ha pogut veure en fase de proves i a què els alcaldes donaran dilluns al vespre el tret de sortida amb «l'encesa oficial» en un acte a l'Antiga Audiència de Tarragona, demanen a la ciutadania que, com a tret distintiu, la posi al canal 12 del seu comandament.

Graella variada

El canal, adherit a la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, emetrà almenys tres hores diàries de producció pròpia en horari de màxima audiència, entre les vuit i les dotze de la nit, tota des dels estudis del campus Catalunya de Tarragona, on també faran pràctiques els universitaris. Informatius a banda, en la graella destaquen els programes esportius, magazins culturals i reportatges socials i institucionals.

Televisió a la carta per internet

Un altre dels trets distintius que tindrà el nou mitjà és la seva interactivitat i l'aposta per les noves tecnologies. Per això, tal com comentava el seu gerent, Xavier Abelló, plantejarà un servei de «televisió a la carta» a internet, en una web (http://tac12.minisites.xtvl.tv/) que, tanmateix, a hores d'ara encara està en construcció. La idea, en tot cas, és que l'espectador hi pugui trobar els programes que li interessen a qualsevol hora, «amb la particularitat que permetrà personalitzar per municipis», per tal de buscar directament les notícies del que més interessin a l'internauta.

En la mateixa línia, Floria incidia que «TAC 12 no tindria sentit només com a televisió», i ho justificava: «Cap nou mitjà ha eliminat del tot un mitjà anterior, i hem de tenir prou capacitat per arribar al ciutadà de manera molt diversa, a través de multicanal». La presidenta de Tacoalt es congratulava perquè «el model és el d'una televisió supracomarcal, però alhora no desapareix la identitat local, perquè això es resol gràcies a internet». A més, constatava que gràcies a això també «s'amplifica el missatge», fet a què ajudarà igualment la reemissió de la programació en diversos horaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.