Política

El TSJ imputa l'expresident de les Corts valencianes per la visita del papa a València

El jutge de la branca valenciana de Gürtel l'ha citat el pròxim28 de novembre

També hauran de comparéixer alguns exdirectius de RTVV

El jutge del la branca valenciana de Gürtel ha citat a declarar com a imputat l'expresident de les Corts valencianes, Juan Cotino, en relació amb la peça 4 que s'instrueix en el TSJ valencià, en la qual s'investiga un presumpte acostament previ per part d'Orange Market SL en RTVV per a contractacions amb motiu de l'acte de la visita del papa Benet XVI a València. L'exconseller amb Francisco Camps i exdirector de la policia espanyola haurà de declarar el pròxim 28 de novembre a les 11 del matí, segons ha informat el TSJ valencià a través del seu compte de twitter.

Un informe de la Udef, incorporat fa uns quants mesos a aquesta peça, assenyalava que Cotino era l'“element nuclear” en l'organització de la visita del pontífex a València, celebrada en la V Trobada Mundial de les Famílies. També considera que era el “responsable últim” en la presa de decisions. Sobre aquest assumpte, la resposta de Cotino va ser que en la visita papal va col·laborar com a “voluntari” però que ni va prendre “cap decisió” ni va adjudicar “res”.

També aquest estiu, el nom de Juan Cotino va aparéixer relacionat amb una altra causa judicial per corrupció, en aquesta ocasió en l'anomenat cas Brugal, a causa d'una sèrie de conversacions gravades entre el seu nebot, Vicente Cotino, i l'empresari alacantí, Enrique Ortiz.

Sobre aquest tema, Juan Cotino va defendre en reiterades ocasions que “mai” no havia afavorit “cap empresa de cap tipus” i que cap empresa relacionada amb la seua família s'havia presentat a cap adjudicació relacionada amb el seu càrrec.

Cotino va oficialitzar la dimissió el passat 13 d'octubre, dies després d'anunciar que renunciaria al càrrec abans de complir els 65 anys.

El magistrat José Ceres també ha citat els exdirectius de RTVV, Vicente Sanz, Juan Prefaci i José Llorca que hauran de comparéixer el dia 26 de novembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia