Successos

Desapareix un veí de Tossa de Mar mentre pescava

Pere Vila, de 71 anys, va sortir a pescar dilluns al vespre i la dona va denunciar ahir al matí que no havia tornat

Els serveis de rescat continuaran avui al matí la recerca, suspesa pel mal temps

Els serveis d'emergència van estar buscant durant tot ahir un pescador de Tossa de 71 anys, Pere Vila, que va desaparèixer dilluns a la nit mentre pescava. Malauradament, la recerca es va haver d'interrompre abans que es fes fosc, a causa de les males condicions meteorològiques.

Segons va explicar la família del pescador, cada dia sortia a pescar al vespre amb la seva embarcació de 3 metres d'eslora i doble casc i vorejava la platja Gran de Tossa de Mar de punta a punta. La barca no té cabina, és de color blanc i blau i té per nom Mañica. Vila solia arribar a casa passada la mitjanit. La seva dona va ser qui va avisar els serveis d'emergències quan va veure dimarts al matí que encara no havia tornat de pescar, i que no responia al telèfon mòbil. Entre els familiars del pescador hi ha l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, que va explicar ahir que Vila, que s'havia dedicat professionalment a la pesca, els últims anys ho feia per afició “com fan tots els jubilats”. “Sortia per distreure's, anava a agafar un parell de calamars i tornava”, va afegir. A més, segons Saladich, Vila no s'allunyava gaire endins: “Des de la platja el veies pescar, però com que plovia una mica no hi ha testimonis.” L'últim que el va veure va ser un altre pescador que es va creuar amb ell al mar. Saladich va dir que en la recerca es va mobilitzar “tot el que es pot fer córrer, volar i navegar”.

El dispositiu de recerca estava format per Salvament Marítim, Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Civil, Protecció Civil i policia local. Durant tot el dia van estar buscant algun rastre de l'embarcació per terra, mar i aire. Cap al migdia van localitzar un art de pesca a la zona de cala Salionç, uns quilòmetres al nord de Tossa de Mar, que podria ser del pescador, però no van trobar res més. Diversos helicòpters i embarcacions van pentinar el litoral de nord a sud i van estendre la recerca a una zona àmplia, des de l'Estartit fins al Tordera. A primera hora de la tarda, un avió de Salvament Marítim, procedent de València, es va afegir a les feines. Aquest avió té infrarojos capaços de fer una exploració de dues milles per banda i dos metres de profunditat, però malgrat els esforços no es va localitzar cap rastre.

La posició del mòbil

El cap de guàrdia dels Bombers, Jordi Martín, va explicar que s'havia informat la família que s'havia suspès la recerca perquè entrava un front amb vents de sud i mala mar, i que es continuarà buscant avui a primera hora del matí. A més, han fet la petició per via judicial perquè la companyia telefònica posicioni el telèfon mòbil del pescador per tenir un punt concret on s'hagi perdut el rastre.

LA XIFRA

71
anys
té el pescador desaparegut a Tossa de Mar, i va sortir amb una barca que té per nom ‘Mañica'.

LA FRASE

S'ha mobilitzat tot el que es pot fer córrer, volar i navegar per trobar-lo
Gisela Saladich
alcaldessa i familiar del pescador
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia