Educació

Un quart de segle educant

L'escola Santa Margarida, de Quart, commemora el 25è aniversari

El projecte educatiu es caracteritza per la seva inquietud pedagògica, el sentit de la innovació i el compromís d'educadors i pares d'alumnes

Vint-i-cinc anys han donat per a molt a Quart, i més concretament a l'escola Santa Margarida. Des del 1989, moment en el qual es va traslladar a l'edifici nou, s'ha anat fent gran, i molt. Dels cinc mestres que hi havia al principi s'ha passat als dinou actuals, més la vetlladora, les set monitores de menjador i dels extraescolars. La directora del centre, Imma Marquès, destaca el valor i la tenacitat amb què s'ha anant fent gran el projecte educatiu, perquè l'escola s'ha anat fent per fases, entre cinc i sis. Les anècdotes segur que desborden els records d'exalumnes i exprofessors; per cert, l'actual consellera d'Educació, Irene Rigau, va fer-hi de professora. N'hi ha moltes, com ara quan el 2006 l'equip directiu va posar sobre la taula si començar les classes davant el retard de les obres: “Vàrem haver de traslladar els alumnes durant tres setmanes al local social per fer el servei de menjador, amb tots els inconvenients, fins i tot de seguretat, que va representar.” Era el moment de la cinquena fase. Encara en quedaven dues més, amb la construcció de dues aules més de P3, el menjador nou, l'aula de psicomotricitat, la remodelació de la biblioteca i l'entrada de l'edifici.

El curs 2008/2009 les obres es van acabar finalment amb la construcció del gimnàs i la remodelació del pati. “Aquesta escola va superar els pitjors moments gràcies al treball tossut de mestres i les diferents AMPA, que van aconseguir un creixement imparable per a l'escola.” Actualment, el centre té una línia completa, amb tres grups desdoblats. El centre disposa de dues aules més, biblioteca, sala de professors i aula d'informàtica.

Una escola activa que no ha deixat de treballar en diversos projectes, com ara El plaer d'aprendre per aprendre, el PILE de llengües estrangeres per l'anglès i el Punt-Edu de biblioteques, a més dels d'àmbit intern, com ara el projecte de les Gavarres, el del poble de Kukra Hill –agermanat amb Quart– i el d'alimentació.

Tot això dóna com a resultat un nivell acadèmic –a sisè– actualment per sobre del de la mitjana de Catalunya. Sense oblidar, segons Marquès, el treball dels valors, els hàbits i una contundent aposta per una constant millora en el camp pedagògic. Avui, a les onze del matí, començaran els actes commemoratius, amb la presència de la consellera d'Educació, i es descobrirà una placa commemorativa de l'artista Bonaventura Ansón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia