Administracions

Lloret recupera 11.556 euros del cèntim sanitari

L'Agència Tributària va cobrar a l'Ajuntament 10.113 euros entre el 2010 i el 2012 per l'impost d'hidrocarburs, que després va ser anul·lat per la Unió Europea

L'Ajuntament de Lloret de Mar, amb la devolució del cèntim sanitari que els va cobrar l'Estat entre els anys 2010 i 2012, ha recuperat prop de 12.000 euros després que els tribunals europeus consideressin il·legal l'impost. El consistori lloretenc va sol·licitar a l'Agència Tributària la devolució d'aquest impost, corresponent al període comprès entre el segon trimestre de 2010 i el quart trimestre de 2012.

L'Agència Tributària el passat 23 d'octubre va ingressar per aquest concepte 10.113,87 euros al consistori lloretenc. A aquesta quantitat se li han d'afegir 1.542,58 euros en concepte d'interessos de demora. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea, després d'investigar les deficiències de l'impost de vendes minoristes de determinats hidrocarburs (conegut com a cèntim sanitari dels carburants), va declarar fa uns mesos que aquest vulnerava el dret comunitari. Aquest impost va ser creat pel PP i requeia sobre els consumidors.

El regidor d'Hisenda, Arseni Frigola, va valorar favorablement el retorn d'aquesta quantitat, i va destacar que la sentència de la justícia és ferma, considera il·legal aquest impost, que s'està aplicant des de fa més d'una dècada, i obliga a la seva devolució. Frigola va afegir-hi que, com a administració pública que presta serveis als ciutadans, l'Ajuntament de Lloret té una despesa anual en combustible: vehicles, calefacció de centres escolars, etc. Per tant, s'ha pogut acollir a la petició de la devolució en el període de reclamació de 2010 a 2012. Tretze comunitats autònomes de l'Estat aplicaven aquest impost sobre els carburants, que es destinava a finançar la sanitat pública i la protecció mediambiental.

LA XIFRA

1.542,58
euros
d'interessos de demora ha hagut de pagar també a l'Ajuntament l'Agència Tributària.

Obre la porta que es reclamin devolucions

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 27 de febrer de 2014 va declarar contrari al dret comunitari l'impost sobre vendes minoristes de determinats hidrocarburs (Ivmdh), l'anomenat cèntim sanitari, que es cobrava com a impost indirecte en la venda d'hidrocarburs. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea va anul·lar l'impost per improcedent, i va obrir així la possibilitat que particulars, empreses i institucions demanessin la devolució del cèntim sanitari que van pagar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia