cultura

Teiatròlics estrena ‘Desafinats' al teatre de Banyoles

Escrita per Mar Vilà-Duch i dirigida per Jordi Angelats, és la setena comèdia que interpreta aquesta companyia

La companyia banyolina Teiatròlics estrena aquesta nit (21 h, Teatre Municipal de Banyoles) Desafinats, una comèdia original de Mar Vilà-Duch, dirigida per Jordi Angelats Peipetit i produïda pel
Cercle Catòlics. L'acció d'aquesta nova producció transcorre en el domicili d'una àvia anglesa de caràcter afable, on arribaran cinc homes que es fan passar per un quartet de corda i el seu director. L'argument està inspirat en la pel·lícula El quinteto de la muerte (The Ladykillers) d'Alex Mackendrick, del 1955, en homenatge a la qual s'ha inclòs un retrat d'Alec Guinness –l'actor principal d'aquell film– en l'escenografia del muntatge banyolí.

Encàrrec

Els intèrprets són Teresa Garcia (en el paper de Mrs. Dolly, l'àvia), Benet Massegur (el director del quartet), Jordi Nierga, Salvador Palmada, Ramon Ruiz, Jordi Angelats i Natàlia Barberan. Desafinats és el fruit d'un encàrrec de la companyia a Mar Vilà-Duch, que ja havia escrit per a Teiatròlics Bluf, una comèdia estrenada a Banyoles per les festes de Sant Martirià de fa dos anys i representada des d'aleshores en una vintena d'escenaris.

Tres funcions més

A més de la d'aquest vespre, s'han programat dues representacions més de Desafinats aquest cap de setmana: demà, dissabte, es representarà també a les 21 h, mentre que la de diumenge serà a les 19 h. L'entrada costa 12 euros. D'altra banda, el 14 de desembre es podrà veure al Centre Cívic de Porqueres (18 h), en una funció a benefici de la Marató de TV3.

LA XIFRA

4
representacions
d'aquesta nova comèdia es podran veure a Banyoles i Porqueres els pròxims dies

El setè muntatge i el vuitè, a punt

Teiatròlics es va fundar el 2006. Des d'aleshores han interpretat U, dos, tres...!, original de Ferenc Molnar (2008); En safata, de Bill Wyler (2008); Flor de cactus, de Barrilet, Grédy i Burrows (2009); La pista, d'A. Shaffer (2010) i Cara a cara, de Dario Fo (2012), totes adaptades per Jordi Angelats, i Bluf, encarregada a Mar Vilà-Duch (2012). Amb La pista van rebre els premis a la millor direcció, millor escenografia i millor actor principal dels premis Rafael Anglada del 2011.

Desafinats consolida la nostra aposta per la creació pròpia”, explica Jordi Angelats, que ja està immers –com la resta de la companyia– en un nou projecte, Qui l'ha mort, que pensen estrenar al gener a Banyoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia