cultura

Tota la vida a Roma

Posteguillo recull el premi Barcino reivindicant la novel·la d'entreteniment

No se n'amaga. Santiago Posteguillo, premi Barcino de novel·la històrica, afirma que l'objectiu d'aquest gènere és entretenir. Amb aquest esperit ha publicat dues de les trilogies més populars sobre el món romà: la dedicada a Escipió i a Trajà. Segons l'escriptor valencià, el rigor no està renyit amb l'entreteniment, tot i que si els lectors aprenen alguna cosa sobre el passat, molt millor. En la mateixa línia, valora positivament la capacitat divulgativa de les sèries televisives com ara Roma, “està molt ben feta i documentada”. De fet, ell mateix ha signat un contracte amb Mediapro per dur a la petita pantalla la trilogia d'Escipió, un projecte que no descarta que es faci a Itàlia, on les seves obres s'han traduït i han tingut bona acollida.

“Et podries quedar tota la vida a Roma”, somriu. Per bé que el tempta escriure sobre altres períodes històrics i investigar, per exemple, “la relació Espanya-Amèrica en el món angloglobalitzat”, es veu més aviat escrivint sobre Juli Cèsar: “M'agradaria centrar-me en la part bèl·lica, que encara no s'ha fet.”

Roma ja va centrar
l'interès de Hollywood als anys 50 i 60 amb films mítics com Ben Hur i Espartac. La mirada sobre l'Imperi, però, ha canviat: “Cada vegada hi ha més interès sobre la vida quotidiana de Roma, com vivia una prostituta o com era la cel·la d'un gladiador.”

En espera del tercer lliurament de la trilogia de Trajà, Posteguillo acaba de publicar La sangre de los libros (Planeta), un assaig sobre anècdotes dels grans escriptors, “per oxigenar-se”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia