Salut

Beure Vichy redueix el risc cardiovascular

Un estudi del CSIC confirma que el seu consum protegeix contra la hipertensió

El consum habitual de Vichy Catalán protegeix contra la hipertensió arterial en adults sans. És el que es conclou en un estudi del Consejo Superior de Investigaciones Científivas (CISC) –l'agència d'investigació més important a l'Estat– dirigit per la doctora Maria Pilar Vaquero. L'estudi en qüestió posa en relleu que, consumida com a part de la dieta habitual, l'aigua de Vichy redueix diversos marcadors de risc cardiovascular sense elevar la pressió arterial. Això es produeix perquè la seva ingesta redueix les concentracions d'aldosterona en homes i dones sans, tant si es pren durant els àpats o fora d'aquests. L'aldosterona és una hormona asteroide que actua en la conservació del sodi secretant potassi i augmentant la pressió sanguínia. La inhibició parcial d'aquesta hormona després de la ingesta de Vichy produeix els efectes beneficiosos per a la salut esmentats.

Per dur a terme l'estudi, es va fer un assaig postprandial creuat, aleatori i controlat de 4 vies (tècnicament, el millor i el més acceptat per la comunitat científica internacional) en què van participar 21 individus joves i adults sans, adults normotensos amb risc cardiovascular moderat i dones postmenopàusiques. La investigació, que va durar un any, es va fer amb dues aigües: la de Vichy Catalán i una aigua mineral natural sense gas. La investigació es va presentar aquest estiu al Congrés de la Societat Britànica de Nutrició celebrat a Glasgow (Escòcia). I es publicarà properament a la revista especialitzada Proceedings of the Nutrition Society, una de les publicacions internacionals més solvents en l'àmbit nutricional i en la revista American Journal of Hypertension.

El Grup Vichy Catalán sosté que aquest estudi desmenteix la creença popular que el consum d'aigua mineral amb gas afavoreix una pressió arterial alta, alhora que demostra l'existència de diferències entre les aigües.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia