Opinió

LA GALERIA

Des del pont de Pedra

El Vol Espai Gastronòmic va ser una bona idea
que no es va acabar de concretar
del tot bé

Girona és, també, una ciutat turística, una ciutat que atrau molta gent de fora, de les pròpies comarques, del país o vingudes d'arreu del món.
I la imatge de la Girona monumental també ha estat aprofitada perquè la ciutat fos coneguda arreu. Girona té moltes coses boniques, algunes que ni els mateixos gironins han descobert encara, però és possible que si els visitants s'emporten un record de la ciutat aquest sigui la vista de les cases de l'Onyar amb Sant Feliu i la catedral al fons. Per tant, molt possiblement una imatge presa des del pont de Pedra. Un pont contundent que va portar el nom d'una llicenciosa reina espanyola de l'actual dinastia. Des del pont es va poder veure durant un temps El Niu, el projecte que un anterior consistori gironí va posar en marxa damunt de la sala Fidel Aguilar. I el pont ha tingut aquest darrer any una companyia impensable, com és la del Vol, l'espai gastronòmic instal·lat davant l'edifici històric de La Caixa a Santa Clara i que penja damunt l'Onyar fent una petita competència a la contundència del nostre pont. Ni el Niu ni el Vol han acabat de reeixir del tot. Van ser dues idees molt diferents, molt criticades ambdues, que van fer bullir l'olla durant un temps, objectes d'un debat ciutadà molt més relacionat amb el color polític de l'Ajuntament que les havia impulsat que no pas amb el que s'hi pretenia i s'hi va fer.

En el cas del Vol Espai Gastronòmic se'l va criticar per tot, com a classista, com si hagués rebut algun tipus de favor per ser-hi instal·lat... El fet és que sempre he pensat que va ser una molt bona idea que no es va acabar de concretar bé, pel que fos. Que durant un any el Vol rebés cuiners gironins per fer-hi uns àpats que podríem considerar irrepetibles, perquè el cuiner canviava i l'espai tenia una durada limitada, em semblava una bona idea, per molt que hi ha gent que tot
el que tingui relació amb la gastronomia ho considera un pecat. Menjar bé pot ser car o no necessàriament,
i a voltes alguns que ho critiquen destinen molts més recursos a altres coses que podria trobar supèrflues. En tot cas la idea era bona i la prova és que la fotografia del Vol s'ha escampat arreu del món, que era, crec, el que pretenia l'Ajuntament quan ho va autoritzar.
Però massa dies el Vol ha restat buit, fruit d'una mala promoció. Ara s'acaba i des del pont de Pedra veurem una gran imatge de Girona, però ja sense l'embalum postís del Vol Gastronòmic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia