Opinió

Ara torno

Podria estar equivocat...

Podria estar equivocat, però continuo pensant que una llista unitària seria bona per a tots els independentistes. Hi veig totes les bondats. Perquè tan sols decidir fer-la ja provocaria un engrescament general que falta li fa, al procés. Perquè fent-la veuríem el goig que faria tenir persones tan diverses unides en un mateix vehicle i cap a un mateix objectiu. Perquè pel sol fet de voler-la fer ja es transmetria que seria una llista a favor de tots i en contra de ningú dins dels independentistes. Perquè de cara a l'estranger es podria fer la lectura més clara de la victòria independentista en les eleccions plebiscitàries del 27-S. Perquè és el que els unionistes no volen que fem, i aquest em sembla que és un sistema infal·lible per prendre decisions.

Podria estar equivocat, però em sembla que també seria el millor per a ERC i la CUP, per al seu objectiu. Perquè sense ells mai seria una llista prou transversal i perquè amb ells em sembla que seria més factible engrescar el que anomenem indecisos, perquè qualsevol indecís hi podria trobar algú amb qui sentir-se identificat. I la potència que tindria la imatge de Mas, Junqueras i el David Fernàndez de torn junts! I la seducció dels independents de totes les sensibilitats! Fins i tot els pobres independentistes d'ICV que ara han d'aguantar l'adulació dels seus líders per l'autonomisme que representa Pablo Iglesias, podrien votar una llista tan oberta i transversal. Com faran els independentistes d'Unió.

Podria estar equivocat, però em sembla que en la mateixa Assemblea Nacional Catalana ja hi ha l'esperit i la clara representació de la voluntat unitària i de posar l'objectiu per sobre de les diferències. El mèrit de l'ANC ha estat superar el mal endèmic i històric de l'independentisme, que era estar barallat per qüestions de matisos i formes i falses autenticitats. Érem pocs i barallats entre nosaltres, i gràcies a l'ANC ara som molts i cohesionats, tot i tenir diferències de criteri. A la llista per al 27-S tan sols cal transmetre-hi aquest esperit.

Podria estar equivocat, però no veig en la llista unitària que cap dels inconvenients que hi veuen ERC i la CUP no es pugui superar amb l'entusiasme de cadascuna de les parts i del col·lectiu sencer, amb el convenciment que el moment és tan extraordinari que cal fer el que no hem fet mai i de la manera que no ho hem fet mai.

Podria estar equivocat, però la llista unitària em semblaria la millor manera d'equivocar-nos. Anant separats, si ens equivoquem, ens haurem equivocat com ho hem fet sempre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia