Esports

La selecció catalana d'hoquei patins arriba a Brasil per participar a la Copa Amèrica, segon torneig oficial en què competeix

La selecció nacional masculina d’hoquei patins ja és a Recife (Brasil). Hi va arribar ahir al vespre, hora catalana, per afrontar la Copa Amèrica, la seva segona competició oficial després del Mundial B de Macau de fa tres anys. Catalunya, com en aquella ocasió, és la gran favorita, tot i que ara les circumstàncies no siguin les més adients.
Per començar, la majoria de jugadors van viatjar ahir havent dormit molt poc i amb cert cansament. L’horari del vol –a les 7 del matí via Lisboa– i el fet que hi hagués jornada d’OK Lliga la nit anterior n’eren les causes. Avui tindran una hora per entrar en contacte amb la pista –9.45, hora local– i a les 19.30 –23.30, hora catalana– ja debutaran contra la selecció argentina.

Sigui com sigui, el combinat de Jordi Camps no es trobarà el potencial màxim de l’Argentina sinó un bloc joveníssim –dirigit per Daniel Cocinero– que s’està provant de cara al Mundial sub-20. No hi ha ni un nom del Mundial absolut de Suïssa de fa uns mesos, tot i que s’ha de comptar el bon rendiment històric del planter de l’albiceleste. González, Morilla, Escary, Ambrosio, Pascual, Ordóñez, Roca i Saavedra són algunes de les perles de San Juan. De fet, aquesta aposta per gent jove s’estén a gairebé tots els participants –com Xile, els Estats Units i Colòmbia–, a excepció del Brasil, que ve amb una columna vertebral bastant experimentada, liderada per l’exblaugrana Didí i Cacao. Sud-Àfrica, també amb un bloc d’una mitjana de menys de 20 anys, es pot considerar la selecció més desconeguda i hi participa convidada.

Les seleccions ja són totes a Recife –ahir es van entrenar els Estats Units, Sud-àfrica i l’Argentina–, i també la seva representació institucional. En el cas de l’expedició catalana, està encapçalada aquests primers dies per l’assessora jurídica de la Federació Catalana de Patinatge (FCP) i des de fa uns mesos nova integrant de la junta directiva, Judit Martínez. Dimecres s’incorporarà el president de la FCP, Ramon Basiana. També han viatjat quatre persones de la Plataforma Proseleccions Catalanes i tres mitjans de comunicació acreditats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.