Esports

Una final molt suada

Catalunya disputarà el títol després de superar Xile només a la pròrroga, amb gol d’or de Molet, tot i el 5-1 del dia abans

El passeig de Catalunya a la Copa Amèrica ha hagut de superar un esvoranc considerable. La selecció s'ha guanyat el dret a disputar aquest dissabte (33, dotze de la nit) la gran final, contra Argentina o Brasil, que juguen aquesta matinada, però després de patir el matx més complicat fins ara. Xile ha oposat molta resistència, tanta com la impaciència dels propis catalans, que no han respirar fins al gol d’or anotat per Molet a la pròrroga: 2-1.

No havia estat senzill el debut contra Argentina (6-3), ni el partit contra l’amfitrió (0-3) ni tampoc el primer matx amb els xilens, dijous (5-1). Però cap com el l'últim. Una dada prou significativa: els de Rodolfo Oyola són la primera selecció que deixa en blanc la catalana en tot un període. El primer, a més. I tres minuts i mig del segon.
Temps suficient com perquè els catalans notessin per primer cop cert pessigolleig d’angoixa, que va anar a més. El cert és que, previnguts de la duresa exhibida pels xilens al matx de la primera fase, els de Jordi Camps van centrar la seva atenció inicial en no deixar-se intimidar. I van perdre la concentració per a d’altres coses, com atacar amb més paciència.

Cal destacar també el partidàs del xilè i català (va jugar al GEiEG i el parla) Miguel González, tot un mur –literalment pel seu físic, però també per l’habilitat en aturar la bola– infranquejable durant quasi 24 minuts.

El problema afegit és que quan va arribar el primer gol de Molet (golàs, amb finta de passada i rematada a arrossegada a l’escaire), als xilens ja els havien deixat creure’s que podien fer alguna cosa. Un temps mort d’Oyola, una distracció defensiva i Nico Fernández (jugador del Cascais portuguès) que igualava el matx. No només. Es pot dir que Octavi Tarrés va salvar dos cops el 2-1 en contra. Després Carbó i Tibau van fallar dos penals. Ja a la pròrroga, Molet i Tibau van sorprendre González en un servei de falta i van sentenciar la primera semifinal.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.