Esports

La Federació Internacional de Curses d'Altitud no s'oposa que competeixi un equip català

Esports

La Federació Internacional de Curses d'Altitud, International Skyrunning Federation (ISF), ha emès un comunicat on obre la possibilitat a la participació d'un equip que porti per nom 'Selecció Catalana' a la pròxima edició de la Copa del Món de Curses d'Altitud, tal com s'ha fet en anteriors edicions d'aquest circuit quan estava coordinat per la Federació d'Esports en Alçada (FSA), organització que el passat 19 de juliol, a Canazei (Itàlia), va donar pas a la ISF. LA FSA, creada el 1995, havia organitzat els darrers cinc anys la Copa del Món 'amb caire obert a corredors i equips comercials', característica que es mantindrà i que possibilitarà la presència d'equips catalans.

D'aquests cinc anys, en tres ocasions el títol mundial el va guanyar 'l'equip anomenat Selecció Catalana', segons el comunicat.
br/> Pel que fa al algunes informacions que afirmaven que la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) era membre de ple dret de la FSA, el president de la ISF, Marino Giacometti afirma són 'completament falses'. Segons el mandatari esportiu, 'la FEEC era un membre associat, és a dir, sense dret a vot'.

El comunicat acaba dient que 'mai es van rebre pressions d'altres' per tal d'excloure alguna associació o federació de la nova ISF i que 'la sol·licitud de la FEEC per inscriure's com a membre associat, d'acord amb els estatus, ha estat rebuda per la ISF' i serà examinada a l'Assemblea General que se celebrarà el mes de juliol del 2009.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.