1a CATALANA

Sempre saben on són

El tècnic, Oriol Alsina, és el marit de la presidenta, Isabel Tarragó, amb qui coincideix a casa, a la feina i al futbol

Tot queda a casa. A Llagostera el futbol està a les mans, entre d'altres, de la dona de l'Oriol i el marit de la Isabel. L'Oriol Alsina n'és l'entrenador des de fa cinc temporades. La Isabel Tarragó és la dona de l'entrenador i, des de l'estiu passat, la presidenta de la Unió Deportiva Llagostera, segon classificat de primera catalana. Tarragó va acceptar la proposta de l'anterior president, Josep Valentí, de rellevar-lo, i ara un està a la llotja i l'altre a la banqueta.

«Evidentment, a casa hem de decidir les coses tots plegats. Vam parlar sobre quines eren les coses positives i quines les negatives. Hi havia molta gent que li demanava que entrés en la directiva des de fa temps i és impressionant la dedicació que hi posa la junta per generar ingressos atípics per al club», explica Alsina sobre la tasca de la presidenta, que no només no qüestiona el tècnic –només faltaria!–, sinó que confia plenament en la feina d'Alsina i els jugadors per acabar el curs amb el segon ascens seguit.

Junts. L'Oriol i la Isabel viuen junts, treballen junts –són socis de l'empresa Tèxtil Tarragó, ubicada al CIM la Selva, a Vilobí d'Onyar– i, per rematar-ho, coincideixen en el futbol. Treballen en equip i sempre saben on són. Quan Alsina es va fer càrrec de l'equip a segona regional, Tarragó va començar a col·laborar. «Sempre hi havia alguna cosa a fer i mirava de col·laborar en el que pogués: venent entrades, posant-me al bar quan hi havia feina, el que calgués... Ara treballo des de dalt, però col·laboro en el que sigui», diu.

Tarragó, de 37 anys, va néixer a Barcelona i es va traslladar a Arenys de Mar (Maresme), on va conèixer l'Oriol. Per motius de feina, es van traslladar a Llagostera. Des que acompanya l'equip en els desplaçaments i s'asseu a la llotja dels camps, sol sentir la mateixa pregunta. «Una presidenta? És la pregunta típica. Però no he tingut cap problema i m'han tractat molt bé a tot arreu», destaca Tarragó, que diu que el Tortosa té una vicepresidenta. Ella, però, és l'única presidenta.

«Ho passo fatal». Els dies de partit, la presidenta del Llagostera es posa molt nerviosa: «Aguanto bé fins a l'últim quart d'hora. Després ho passo fatal.» A Llagostera, no para d'anar d'un lloc a un altre. A fora, Tarragó comparteix la primera fila de la llotja amb els presidents.

I què ha canviat per a l'entrenador? «La feina de l'entrenador no canvia, perquè hi intento posar el mateix sacrifici, bona voluntat i dedicació», comenta Alsina. Durant la setmana, però, el tècnic es troba de vegades que el sopar no és a taula, ho diu ell mateix, quan torna de l'entrenament «Entenc que la Isabel pugui estar fent alguna cosa per al futbol. M'agrada que sigui la presidenta, tot i que potser tinguem menys hores a casa», explica.

Quatre ascensos a Llagostera

Alsina, de 41 anys i nascut a Arenys de Mar, va penjar les botes el 1997 al Sils, tot i que va jugar després uns mesos a Llagostera. Abans, havia jugat al Balaguer, al Rubí, al Vilassar i a l'Arbúcies, entre d'altres. Com a tècnic, ha estat al Cassà B, a Riudarenes i, en dues etapes, a Llagostera. A Llagostera, Alsina (a la foto), que també fa les funcions de director esportiu, ha aconseguit quatre ascensos, a 2a regional (1998), a 1a regional (2005), a preferent (2006) i a 1a catalana (2008).

90.000 euros per a l'equip

Amb 350 socis, el Llagostera es mou per poder pagar els jugadors, entrenadors de base i els diferents proveïdors. L'objectiu és que els dirigents i màxims responsables esportius no hagin de posar diners de la seva butxaca. Tarragó diu que la festa de Cap d'Any i la Festa del Bolet són les que aporten més ingressos al club. El Llagostera destina 90.000 euros al primer equip d'un pressupost total de l'entitat de 120.000. Alsina afirma que no és cert que paguin molt als jugadors, de qui explica que valoren el fet de jugar dissabte i el bon ambient dins el vestidor.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.