L'èxit de la «guardiolada»

Abans del final, va dir als seus que si guanyaven serien eterns

Va apostar per vuit homes de la casa, amb Jeffren, que va brillar

Just abans de desplaçar-se a l'estadi Zayed Sports City, Pep Guardiola va reunir els seus jugadors i els va dir: «Si perdem, continuareu sent el millor equip del món. Si guanyeu, sereu eterns.» I l'eternitat es va materialitzar unes hores més tard. Pep Guardiola va tancar un cercle prodigiós, que l'ha portat en menys de dos anys de ser un tècnic novell a guanyar tots els títols possibles. No n'ha perdut cap. Els ha guanyat tots. I ho ha fet fidel al seu estil, tant a l'hora de parlar, com a l'hora de prendre les decisions.

Si abans d'arribar al camp ja havia començat a construir el camí del sisè títol, tal com va fer amb el famós vídeo que es va projectar als vestidors de l'Olímpic de Roma, des de la banqueta també va moure peça amb valentia, quan va donar entrada a Jeffren en el segon temps. Fins ara, el jove tinerfeny era un dels homes menys utilitzats del primer equip (només Pinto, Fontàs i Jonathan havien jugat menys), però ahir va fer com el seu amic Pedro donant la cara i obrint el camp amb orgull i valor per la banda. «No li ha pesat la pressió. És un altre noi de la casa que triomfa, un motiu de satisfacció», va comentar el tècnic posteriorment sobre el partit del canari. Una «guardiolada» que de nou va rutllar, com havia passat en el seu moment amb les seves apostes per Pedro i Sergio Busquets. Tres joves que han passat en pocs mesos de tercera al paradís, com el mateix Guardiola. El triomf d'ahir, de fet, és el triomf de la Masia, ja que es va guanyar el sisè títol apostant de nou i més que mai pels jugadors de la casa. Ahir, van jugar vuit: Valdés, Piqué, Puyol, Busquets, Xavi i Messi de sortida, i Pedro i Jeffren en el segon temps.

I refent camins, Pep Guardiola va guanyar el mundial a terres àrabs, on havia jugat, després d'alçar la lliga de campions a Roma, on també havia jugat.


Ahir van jugar vuit homes formats a la pedrera, sis de titulars, i Jeffren i Pedro més tard

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.