Barça

«El soci ha de tornar a ser el centre de gravetat del club»

Carles Vilarrubí creu que la junta de Laporta ha menystingut els socis

El membre del grup de Rosell diu que canviaran l'estil de governar

Explica que no utilitzaran el Barça ni per fer política ni per guanyar diners

ROSELL
«Vol ser president per aportar coses al club, no perquè el Barça li aporti coses a ell»
INGLA
«Passaran a la història per haver embrutat la campanya. No tenen programa»
ESTIL
«Hi ha molta gent del Barça fora del país i no els pots insultar; ni estar barallat amb ningú»

Carles Vilarrubí i Carrió és un dels homes importants de la candidatura de Sandro Rosell. Nascut a Barcelona el 21 de febrer del 1954, l'empresari està casat amb Sol Daurella, consellera delegada de Cobega, concessionària de Coca-Cola. Empresari de prestigi, va ocupar, entre d'altres càrrecs, el de secretari general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i el de director general de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat. El seu barcelonisme no és nou. Diu que li va transmetre el seu avi, «amb qui escoltava els partits del Barça per la ràdio». Bon esportista, explica que la seva família el va introduir en el món de l'hoquei sobre herba i que tot i que vivia a Barcelona el portaven a entrenar-se fins a Terrassa. Va jugar a l'Atlètic Terrassa i la seva habilitat en aquest esport més el fet d'haver aprés a patinar a Puigcerdà li van servir per vestir la samarreta del Barça d'hoquei sobre gel.

Anys més tard va poder ser directiu del club blaugrana. Va ser Juanjo Folchi, llavors vicepresident econòmic, qui li va oferir fa més de vint anys formar part de la junta directiva que presidia Josep Lluís Núñez. Ho va desestimar en aquell moment i ara, molt més madur i amb 56 anys, es considera preparat per ajudar el club amb Sandro Rosell com a president. «Al Sandro, no li he pogut dir que no. Conec al seu pare des de fa més de 30 anys i del Sandro només puc dir que vol presidir el Barça per aportar-hi coses, no perquè el Barça li aporti coses a ell. És un gran barcelonista, va marxar sent vicepresident esportiu quan l'equip guanyava perquè va creure que no s'estaven fent bé les coses. És molt difícil marxar quan l'equip que tu has ajudat a construir està guanyant. Es mereix ser president.»

Vilarrubí formarà part de l'àrea social i institucional del Barcelona si Rosell guanya les eleccions el dia 13 de juny i lluitarà perquè «els socis del Barça tornin a sentir-se importants». «Han deixat de ser el centre de gravetat del club. Quan convoques assemblees en el mes d'agost és que no vols sentir al soci, quan convoques eleccions al juny i sense partit és que t'importa poc l'opinió del soci. I això s'ha de acabar», considera Vilarrubí. L'empresari català, de fet, creu que altres candidats continuen sense respectar al soci en aquesta campanya quan «només es dediquen a atacar. S'està fent mal al soci i al club. La via a seguir és construir un programa i explicar-lo. L'atac a qualsevol preu crec que se'ls girarà en contra perquè els catalans i barcelonistes no tenen aquesta manera de fer. Aquí no agrada l'exabrupte, la persecució... Passaran a la història per haver embrutat la campanya. El problema és que hi ha gent que no té programa. Que s'ha passat el temps intentant saber si la seva empresa el deixaria presentar-se a les eleccions. I ara van tard i fan el que sigui per guanyar.»

Una de les coses que Vilarrubí té molt clara és que han de canviar de manera radical «l'estil que ha utilitzat el president Laporta». «No pots insultar els extremenys. Fora de Catalunya hi ha molta gent del Barça, no els podem insultar. No pots utilitzar la confrontació permanent. Laporta té una personalitat molt forta, però crec que el problema no ha estat només d'ell, ha estat de tota la junta. Ho estem veient ara. No crec que Laporta hagi decidit que a les butlletes posin Alexandre i no Sandro.»

El membre de la candidatura de Rosell creu que el Barça no és considerat el millor club del món fora de Catalunya i que en «aquesta etapa d'èxits s'ha perdut una bona oportunitat per aconseguir-ho». «Tot perquè ha estat utilitzat com a plataforma política. Al Barça, has d'arribar-hi per servir el club. No el pots utilitzar per a res. Ni com a plataforma política, ni econòmica ni res. Nosaltres, no l'utilitzarem», explica Vilarrubí A més, assegura que si guanyen les eleccions, la seva àrea institucional treballarà per tenir bones relacions amb totes les entitats: «El Barça, que recull la senyera del catalanisme, que és l'entitat més important de Catalunya, no pot estar sempre als jutjats. No hauria d'estar barallat amb quasi ningú. S'ha de barallar amb qui atempti contra els socis o l'entitat. La política institucional més bona no és la més tova, però no pots estar barallat amb l'Espanyol perquè no és bo per a ningú.»

Una de les novetats del programa social de Rosell és la creació d'una agència de viatges pròpia. Vilarrubí explica que s'ha de ser transparent amb les entrades i facilitar els desplaçaments als socis: «Al soci, el preocupa la poca transparència en el repartiment d'entrades. Nosaltres penjarem a internet com es fa el repartiment i també la llista d'espera per aconseguir abonaments. Pel que fa als viatges, no té sentit que amb els desplaçaments algú tregui benefici dels socis. Per això crearem una agència de la qual no guanyarem res. Farem que pugui viatjar més barat. Volem que el soci torni a ser el centre de gravetat del club.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.