Barça

Sandro Rossell anuncia la seva dimissió com a president del FC Barcelona

El vicepresident Josep Maria Bartomeu assumirà el càrrec fins al final del mandat, el 2016

El cas Neymar precipita el relleu a la cúpula blagurana

El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha anunciat aquest dijous al vespre en roda de premsa la seva renúncia al càrrec. El vicepresident Josep Maria Bartomeu assumirà la presidència fins al final del mandat de l'actual junta, el 2016.

El fins ara president blaugrana ha fet l'anunci durant la conferència de premsa posterior a la junta extraordinària del club –que s'ha convocat i celebrat aquesta mateixa tarda amb el futur de la junta com a únic punt del dia– i en la que no s'han acceptat preguntes. La compareixença del fins ara màxim dirigent blaugrana, que ha estat acompanyat per Bartomeu, s'ha fet esperar durant més d'una hora i ha durat poc més de quatre minuts.

Amb posat seriós, ha començat la seva intervenció recordant les fites esportives i econòmiques assolides durant els seus quatre anys al capdavant del club. Tot seguit ha recordat “els obstacles polítics, extraesportius i extens” i “del propi entorn” que ha hagut de suportar. En aquest sentit, ha denunciat que ell i la seva família han “patit atacs i amenaces”.

D'altra banda, ha defensat la seva gestió del traspàs del jugador brasiler Neymar i ha reiterat que el seu fitxatge ha estat “correcte”. A més, ha subratllat que “la confidencialitat és indispensable al món del futbol”.

“Aquesta Junta Directiva és un equip. I aquest equip lidera un projecte que ja ha donat grans fruits. No vull que atacs injustos afectin negativament la gestió i la imatge del Club. I és per això que penso que la meva etapa ha acabat aquí”, ha sentenciat. Rosell ha afegit que ha presentat a la junta la seva “dimissió amb caràcter irrevocable”.

Per acabar, ha indicat que, d'acord amb els estatuts del club, el vicepresident Josep Maria Bartomeu “es farà càrrec de la presidència de manera immediata i fins al final del mandat, l'any 2016, tal com ha acordat per unanimitat la Junta Directiva fa uns minuts”.

De la seva banda, Bartomeu ha agraït a Rosell la seva tasca al llarg dels últims quatre anys i ha avançat “la continuïtat del projecte actual de la junta fins al 2016”. El nou president, ha afirmat que la directiva se sent “forta” i continuarà treballant “per mantenir l'excel·lència esportiva, econòmica i social”. “El futur del Camp Nou, la nostra gran aposta patrimonial, seguirà sent una prioritat”, ha apuntat.

Bartomeu ha demanat “el suport del socis del club” i els ha animat “a seguir confiant en aquest projecte”.

Aquest divendres es farà una nova reunió de la junta i un nova roda de premsa en què s'acceptaran les preguntes dels periodistes.

Cas Neymar

Rosell ha confirmat així de manera oficial les informacions que apuntaven a la seva imminent dimissió, des la trobada que ha celebrat avui al seu domicili amb alguns directius del seu cercle més proper, com els vicepresidents Javier Faus i Josep Maria Bartomeu, el director general, Antoni Rossich, o el nou cap de comunicació, Albert Montagut.

La decisió de Rosell ha estat motivada per la investigació judicial sobre el contracte del jugador Neymar, i en la qual podria ser imputat. Segons una informació publicada pel diari madrileny El Mundo, el traspàs del brasiler hauria costat 95 milions d'euros i no els 57,1 milions que va indicar el club.

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va admetre a tràmit el dimarts la demanda que el soci Jordi Cases va presentar contra el president per aquesta qüestió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia