Espanyol

Uche i Coutinho porten l'Espanyol al cel

L'equip blanc-i-blau trenca la seva ratxa de cinc partits sense guanyar mentre que el Rayo Vallecano dóna una frenada en sec al seu bon moment

Quaye es converteix en el segon blanc-i-blau més jove de la història que debuta en Lliga

El RCD Espanyol s'ha rescabalat de la derrota davant el Reial Madrid (5-0) i ha repetit gairebé el mateix resultat davant del Rayo Vallecano amb un triplet d'Uche i un doblet de Coutinho, el segon per emmarcar, i només Tamudo, ovacionat en el 4-1, ha maquillat un matí nefast per al seu equip.

El partit s'ha acabat virtualment a la primera part. Els de Mauricio Pochettino han sentenciat amb un 4-0 gràcies a una intensitat enorme. A més, la defensa de Sandoval ha donat moltes facilitats a l'inici del partit.

Kalu Uche ha marcat l'1-0 en el minut quatre. Javi López, després d'una bona combinació per la banda, ha posat un centre des de la dreta al segon pal al nigerià. El davanter ha rematat a plaer de cap davant la passivitat del porter Joel. Els centrals Arribas i Pulido tampoc han estat atents al salt del futbolista blanc-i-blau.

L'inici de l'Espanyol, agressiu i incisiu, ha hipnotitzat la grada i ha desbordat el Rayo Vallecano. Per la dreta també ha arribat el 2-0 en el minut nou: Javi López ha enviat una pilota llarga a Sergio García, que se n'ha anat de Raúl Bravo per velocitat i ha lliurat el 2-0 en safata a Coutinho. El brasiler només ha hagut d'empènyer-lo al fons de la xarxa.

Amb aquesta renda els blanc-i-blaus s'han permès relaxar-se i el Rayo s'ha crescut. Han arribat les primeres ocasions serioses de Michu, amb un remat de cap que s'ha anat desviat a pocs centímetres del pal dret, un tret des de la frontal de Tamudo -ovacionat en el seu retorn a Cornellà- i una fuetada creuada de Raúl Bravo que ha frenat Casilla.

I aleshores Coutinho ha frenat els del Rayo. El brasiler ha fet servir la seva habilitat en l'un contra un i, després d'una acció a l'abast de pocs per la banda esquerra, ha burlat Arribas i Tito i ha batut el porter per baix (3-0). Era el minut 22: la grada encara estava rendint el seu habitual homenatge al mort Daniel Jarque.

Els dos equips volien més. L'Espanyol somiava amb oferir-li un festí a la grada i el Rayo remuntar la desfeta. Hi ha hagut ocasions en les dues àrees: dues consecutives per als madrilenys d'Arribas i Tamudo i, per part perica, amenaces a Joel de Uche i Sergio García. La intensitat era màxima.

El premi ha estat per a Uche en el minut 44. El nigerià ha recollit la pilota després d'un rebuig i ha picat un precís cop de dreta que ha enfonsat el Rayo just abans del descans. El quart. Sandoval necessitava solucions urgents per suavitzar un matí infernal per als seus futbolistes.

La primera mesura del tècnic ha estat esgotar tots els seus canvis: Diamanka, Lass i Piti han entrat per Pulido, Trashorras i Movilla. Exigia una reacció ja i Tamudo ha pres nota. L'exespanyolista, en el 54, ha lluitat la pilota entre dos defenses i ha definit amb elegància (4-1). El públic ha aplaudit el seu gol però l'ariet rayista no ho ha celebrat.

Faltaven més gols en Cornellà-El Prat. Després d'uns minuts amb menys ritme ha arribat el triplet d'Uche en el 68. De nou, després d'una assistència de Sergio García. Els últims compassos del partit han estat plàcids per a l'Espanyol. Tot i així, els de Pochettino han gaudit de diverses ocasions clares. Un monòleg en què s'ha esmunyit Tamudo.

L'equip blanc-i-blau trenca la seva ratxa de cinc partits sense guanyar -dos empats i tres derrotes- mentre que el Rayo Vallecano dóna una frenada en sec al seu bon moment. El bloc madrileny havia sumat dotze dels últims quinze possibles. Els dos conjunts somien amb Europa la temporada que ve.

El segon més jove

El ghanès Paul Quaye s'ha convertit, durant el partit davant el Rayo Vallecano, en el segon futbolista més jove de la història del RCD Espanyol a debutar a Primera divisió en sortir a Cornellà-El Prat en el minut 87 amb una edat de 16 anys i 177 dies.

El fill de Ladislao Kubala, Branko Kubala, és el primer en aquesta classificació blanc-i-blava en debutar amb 16 anys i 83 dies en la temporada 64-65. El seu pare era l'entrenador.

El més jove de tota la història a saltar a un camp de Primera va ser Sansón, amb el Celta de Vigo, a l'edat de 15 anys i 225 dies en la campanya 39-40.