Futbol català

El filial del Girona, denegat

Futbol. La federació espanyola frustra el naixement del Girona B, l'antic Riudellots, perquè el club de Montilivi va fer la petició fora de termini, és a dir, més enllà del 30 de juny

El Girona ha rebut una mala notícia: la federació espanyola li ha denegat la creació d'un equip filial. El Girona va fer la petició perquè el Riudellots fos el seu filial fora de termini, és a dir, més enllà del 30 de juny, segons ja ha fet saber l'ens federatiu al club de Montilivi.

En una comunicació amb data del 19 de juliol, la federació espanyola va informar el Girona que incomplia el punt 2 de l'article 109 del reglament general de la federació. Aquest punt fa referència que l'acord d'afiliació només serà vàlid si els presidents dels dos clubs –el Girona i el Riudellots, en aquest cas– informen per escrit a la federació catalana i a l'espanyola, i abans del 30 de juny, que volen afiliar-se. El Girona ha incomplert aquest requisit. “Els informem que lamentablement el seu escrit amb data d'avui no pot ser acollit favorablement”, detalla el secretari general de la federació, Jorge Pérez, en l'esmentada comunicació al Girona del 19 de juliol.

L'anunci de l'1 de juliol

L'1 de juliol, el Girona va anunciar que havia absorbit el Riudellots, que acabava de pujar a segona catalana. La intenció del Girona era clara: que el filial fos un banc de proves per als seus futbolistes de projecció, ja fossin els nois del planter que acaben l'etapa de formació, o bé les incorporacions d'altres clubs. Abans, el Girona també havia intentat comprar una plaça de segona B i absorbir el Guíxols.

INFORMACIÓ NUL·LA

El club ha donat informació nul·la del Girona B les tres últimes setmanes

La creació del filial, un maldecap de dos estius

Després d'experiències poc positives el curs 2008/09 amb el Cassà (tercera) i el Guíxols (primera catalana), amb l'arribada al club de Xavi Julià a la direcció general esportiva i la segona etapa d'Agné, l'estiu del 2010 el Girona es va marcar el fet de tenir un filial com un dels eixos bàsics de la planificació esportiva. L'estiu passat, però, el Girona va descartar entendre's amb el Llagostera perquè no s'ajustava a les seves necessitats. Ara, per segon estiu, la creació del filial s'ha convertit en un maldecap, i el Girona ha vist com la federació espanyola li paralitza els plans.

La impossibilitat de començar el curs 2011/12 amb un filial és un gran entrebanc per al Girona. El 14 de juliol, el dia del primer entrenament de l'equip d'Agné, el Girona va informar que havia fitxat els joves Ramos, Padilla, Muñoz i Moreno i que aquests jugadors podrien formar part del filial. Les tres últimes setmanes, el Girona ha donat informació nul·la del filial, en què també s'haurien d'enrolar els set jugadors del juvenil A que han acabat l'etapa de formació. Ara s'haurà de veure on jugaran tots aquests futbolistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.