Futbol català

Juncà fa el salt definitiu

Futbol. El lateral esquerrà, que treballa amb el primer equip des de fa dues temporades, passa a tenir contracte professional un cop ha assolit els deu partits. Serà del Girona fins al 2015

És un més de la plantilla des de fa molt de temps, però encara dissabte, en què va tornar a l'onze inicial, David Juncà lluïa el dorsal 26. El jugador de Riumors, integrat de ple en el treball del primer equip des de la temporada 2010/11, no tenia encara contracte de professional. Hi havia un acord perquè se li fes el contracte un cop arribés als deu partits disputats i, com que el club no va fer cap pas per accelerar-ho, l'esquerrà ha tingut fins ara un contracte de formació, amb una fitxa molt baixa, impròpia d'un jugador de segona A. Fins que diumenge va arribar a la desena de partits –n'acumula tretze, però en tres no va arribar al mínim de 45 minuts perquè tingués efecte la clàusula– i, automàticament, se li va activar el contracte professional. Amb el nou contracte, David Juncà passa a formar part sense cap condicionant del primer equip, amb un lligam a Montilivi per aquesta temporada i dues més, fins al juny del 2015.

Format a la FE Figueres, i després de passar pel Barça i el Mallorca, Juncà va passar a entrenar-se regularment amb el primer equip del Girona quan era juvenil de segon any, l'estiu del 2010, en què Raül Agné el va començar a endarrerir al lateral. El debut oficial, però, no va arribar fins la temporada passada. Va jugar dues estones amb Agné –poc abans de ser destituït–, va jugar sencers els dos primers partits amb Uribe i en va jugar quatre més amb Salamero. Amb 502 minuts, va ser dels pocs juvenils (una quinzena) amb participació a segona A la temporada passada. Aquest curs, ha viscut a l'ombra de David Garcia, molt regular. El de dissabte va ser el seu quart partit.

Temp. 2011/12
Gir.-Múrcia (jorn. 21)
90' Gir.-Celta (jorn. 22)
90' Gir.-Vila-real B (jorn. 30)
90' Hèrcules-Gir. (jorn. 33)
57' Gir.-Barça B (jorn. 34)
77' Nàstic-Gir. (jorn. 39)
90'
També va jugar contra el Nàstic (l'últim minut) i al camp del Recreativo (7 minuts), però no va arribar al mínim de 45 minuts.
Temp. 2012/13
Sporting-Gir. (copa)
90' Gir.-Sporting (jorn. 7)
90' Las Palmas-Gir. (jorn. 26)
90' Gir.-Mirandés (jorn. 31)
90'
També va jugar al camp de l'Alcorcón (24 minuts).

Pere Pons, el següent

David Juncà va néixer el 1993, com l'altre jugador gironí que està traient el cap al primer equip aquesta temporada. A Pere Pons, l'oportunitat li ha arribat després de passar per totes les categories de base del club, des d'alevins. El migcampista va agradar molt a Rubi durant la pretemporada i, tot i que durant la primera volta combinava els entrenaments amb el primer equip amb els partits amb el filial, ja fa setmanes que no baixa a l'equip de segona catalana. De fet, el jugador de Sant Martí Vell ha passat per davant d'un dels fitxatges de l'estiu passat –Ritxie Kitoko– i contra el Mirandés va jugar el seu cinquè partit de lliga. El seu debut amb el primer equip va ser en la copa, al camp de l'Sporting de Gijón. En la lliga, va ser titular en dues jornades seguides, contra el Las Palmas i a Còrdova, i ha tingut tres estones més, fins a acumular 188 minuts. A Rubi no li ha fet res treure'l en moments delicats, i la resposta sempre ha estat molt positiva. Per edat, per projecció, per atreviment i per desimboltura, Pere Pons s'ha guanyat un lloc al primer equip.

El mig de Sant Martí Vell se suma a Jose, Eloi i Juncà com a jugadors gironins –a part de joves com Mas, Vivancos i Gumbau, que se solen entrenar amb el primer equip– de la plantilla. I tots quatre van jugar junts, per primer cop, contra el Mirandés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.