HOQUEI SOBRE PATINS

Una festa carregada de gols

Catalunya i l'Argentina ofereixen un gran duel que es resol a favor dels sud-americans

Al Palau es van reunir uns 4.600 espectadors en una cita en què no va faltar la reivindicació

L'espectacle i els gols van marcar el duel entre les seleccions catalana i argentina, plat fort de la tercera edició de la Festa del Patí Reno 2009, que va aplegar 4.600 persones al Palau Blaugrana. Una cita represa aquest any –el 2008 no es va poder celebrar per pressions del govern espanyol– i que va tornar a anteposar la festa i la reivindicació al resultat, favorable als sud-americans (5-7).

Més enllà de tractar-se d'un amistós, el duel tenia força ingredients de pes. D'una banda, els catalans van cedir contra els argentins en les dues darreres finals de la copa Amèrica, marcades per l'equilibri. De l'altra, els argentins, subcampions del món l'estiu passat a Vigo, topaven amb un rival ben representat per cinc jugadors que van ser campions en aquella cita (Guillem Trabal, Marc Gual, Titi Roca, Mia Ordeig i Jordi Bargalló). Una bona raó per què l'equip dirigit per José Martinazzo es presentés al Palau amb una convocatòria de primer nivell, amb il·lustres com Reinaldo García o Mariano Velázquez. Aquests antecedents van propiciar un inici elèctric, en el qual Catalunya va sortir disposada a portar la iniciativa mentre el rival apostava per fortificar-se en defensa. El guió va seguir amb les primeres ocasions catalanes, les més clares van ser de Marc Gual i Marc Freixas, ben resoltes pel porter Daniel Kenan. Per contra, els argentins van treure a escena l'encert demolidor que caracteritza el seu atac. En una de les seves primeres arribades, Emmanuel García va aprofitar una passada de Pablo Álvarez per superar Jaume Llaverola amb un toc subtil. El 0-1 va descol·locar una mica els homes de Jordi Camps, que durant uns minuts van veure com el rival tornava a aproximar-se amb perill. En aquest tram l'encert de Llaverola –Trabal el rellevaria en la segona part– va evitar un càstig major. La creixent presència en atac de Titi Roca va permetre recuperar el to, tot i que en el descans es mantenia la mínima diferència favorable als de Martinazzo.

Les perspectives de capgirar el resultat van rebre un gerro d'aigua freda tot just després de la represa. Lucas Ordóñez ampliava a dos gols l'avantatge dels argentins i allunyava la remuntada. Tot i això, les esperances va reaparèixer quan Roger Rocasalbas va aprofitar una passada de Freixes per rematar l'1-2 i animar el públic del Palau, que es preparava per viure un festival de gols de tota mena en el tram final. Una falta directa transformada per Álvarez va permetre als argentins tornar a distanciar-se (1-3). Per als catalans ja era qüestió d'arriscar amb un joc directe que fomentés l'espectacle tot i haver de desguarnir-se al darrera. Roca, de penal, tornaria a reduir distàncies (2-3), però Álvarez i Ordóñez respondrien amb dos gols consecutius (2-5). Bargalló i Ordeig van agafar el relleu per mantenir vives les esperances catalanes a tres minuts del final (4-5). Per contra, l'intercanvi de cops va acabar per afavorir l'efectivitat dels argentins, que sentenciarien amb dos gols seguits de Reinaldo García i Álvarez (4-7). Tot i això, seria Marc Gual qui tindria el privilegi de tancar la festa amb el 5-7.

CATALUNYA
5
ARGENTINA
7
CATALUNYA:
Llaverola, Freixas, Rocasalbas (1), Gual (1), Bargalló (1) –equip inicial–, Roca (1) Selva, Fernández, Ordeig (1) i Trabal.
ARGENTINA:
Kenan, Velázquez, E. García (1), R. García (1), Álvarez (3) –equip inicial–, Ordóñez (2), Rodríguez, Martín i Grimalt.
GOLS:
0-1 (11') E. García; 0-2 (28') Ordóñez. 1-2 (30') Rocasalbas. 1-3 (31') Álvarez; 2-3 (32) Roca; 2-4 (38') Álvarez; 2-5 (44') Ordónez; 3-5 (45') Bargalló; 4-5 (47') Ordeig; 4-6 (47') R. García; 4-7 (49') Álvarez; 5-7 (50') Gual.
ÀRBITRES:
Joan Molina i Óscar Valverde.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.