HOQUEI SOBRE PATINS / LLIGA EUROPEA

El Tecnol Reus si que mana a Europa

Els reusencs aconsegueixen un triomf molt valuosa contra el Candelaria de les Açores

La golejada enlaira els roig-i-negres a la primera posició del grup B

El Tecnol Reus va mantenir la línia ferma que ha posat en evidència en les darreres setmanes, tot i que en qüestió de resultats no es veia gaire reflectida, i va guanyar al Palau d'Esports el Candelária portuguès amb un resultat de justícia, 5-1, i més que interessant de cara a la segona volta del seu grup de la lliga europea. El triomf li serveix, a més, per liderar el grup B per millor gol-average amb el mateix rival d'avui i el Noia, tots tres empatats a sis punts.

Defensar el títol de campió de la lliga europea és una responsabilitat que el Tecnol Reus no vol deixar d'assumir i això és el que va fer contra el Candelária. Va començar perdent, però de mica en mica va saber capgirar el resultat fins que es va col·locar amb un 5-1 gràcies a l'efectivitat de Mirko Bertolucci –que va fer dos gols–, Sandro Bertolucci, que en va fer dos més, i Molet, i que li ha servit per superar els portuguesos i aconseguir una victòria que val el seu pes en or.

Els roig-i-negres van realitzar un bon partit i ni tan sols el gol matiner del Candelária els va fer sortir-se del seu esquema, si bé va ajudar força que Mirko Bertolucci aconseguís empatar de falta directa el partit un minut després del 0-1. Només havien transcorregut set minuts, però el duel prometia.

El Tecnol Reus, de mica en mica, va anar madurant les jugades buscant rematades clares, encara que el conjunt de les Açores no permetia cap relaxament i al contracop amb rematades llunyanes era perillós. Però Trabal –va aturar un penal en aquest primer període– i la defensa local van rendir a un molt bon nivell.

Els gols en la segona.

Les dificultats en veure porta es van esvair en el segon temps quan Sandro Bertolucci va aconseguir el 2-1 en el minut 27. Per primer cop, l'equip roig-i-negre manava en el resultat i ja no va deixar de fer-ho, tot i que Mirko Bertolucci va malbaratar una falta directa i l'equip de Domínguez el posterior power-play i avantatge numèric. Jordi Molet va recollit el refús d'un penal llançat per ell mateix i aixecant la bola va anotar el 3-1.

Els reusencs, en el tram final de partit, van poder incrementar la seva diferència una mica més quan Sandro Bertolucci –que abans havia fallat un penal– va anotar amb un detall de tècnica el 4-1, i Mirko Bertolucci va culminar una bona jugada col·lectiva a nou segons del final. La pressió del Candelária, buscant la remuntada, que no va arribar, va ser infructuosa i els roig-i-negres van conservar el triomf i el lideratge del seu grup de la lliga europea, empatat a punts amb dos equips.

TECNOL REUS
5
CANDELÁRIA SC
1
TECNOL REUS:
Trabal, Jordi Garcia, Molet, Mirko Bertolucci i Caldú –equip inicial–; Negro Páez, Sandro Bertolucci i Albert Casanovas.
CANDELÁRIA SC:
Paulo Matos, Tiago Resende, Sergio Silva, Mauro Fernández i Maxi Oliva –equip inicial–, Rui Ribeiro i André Moreira.
0-1 (7') Mauro Fernández. 1-1 (8') Mirko Bertolucci, de falta directa. 2-1 (27') Sandro Bertolucci. 3-1 (38') Molet. 4-1 (47') Sandro Bertolucci. 5-1 (49') Mirko Bertolucci.