MARC TIBAU

JUGADOR DEL LLORET I ACTUAL MÀXIM GOLEJADOR DE L'OK LLIGA

«No he sigut mai un golejador»

—És el màxim golejador de la lliga. És un fet puntual o pensa continuar marcant molts gols?

—«No he sigut mai un golejador, s'ha donat la circumstància que he començat fent molts gols. Ho veig anecdòtic. Acabaré amb més gols dels que són habituals, però no crec que pugui continuar a aquest ritme.»

—Amb la nova reglamentació és més fàcil fer gols?

— «Sí, sobretot de faltes directes i penals. Potser les defenses no són tan dures. Amb jugadors com jo que utilitzem el recurs de l'un contra un per entrar a l'àrea tenim més possibilitats. Abans si passava la pilota no passava el jugador.»

—Entrenen més les faltes directes i els penals?

—«És una cosa que s'entrena i es consulta. Marcar els penals i les faltes directes amb vista al resultat final és molt important. El resultat es decideix per aquestes jugades i es personalitzen depenent del porter rival.»

—Estudien com els para el porter?

— «Estudies com no els atura el porter, i quins són els seus punts febles. Busques on el porter no pot arribar i també tens en compte com es col·loca.»

—Dels nou gols que ha fet, dos han estat de falta directa i un de penal. N'és un especialista?

—«N'estic tirant aprofitant un bon encert golejador, però també n'he tirat algun que no he fet. Normalment hi ha 2 o 3 especialistes en cada equip. Jo no ho era però, aquest any se m'està donant bé i també en tiro.»

—Contra el GEiEG va marcar cinc gols, algun cop n'havia fet tants en un mateix partit?

—«En la màxima categoria no, però en la primera estatal fa molts anys, quan era júnior i també jugava al Lloret, vaig fer cinc gols a l'Alcobendas.»

—Totes aquestes noves regles milloren l'hoquei?

—«Crec que s'estan fent més gols, però no sé si l'espectacle ha millorat. Tinc dubtes perquè els gols es fan de faltes directes i penals, i són només per incrementar el resultat no per a l'espectacle, i canvien el signe del partit ràpidament.»

—Els equips, però, van més a l'atac?

—«Potser sí que s'arriba més a porteria, però no sé si ha afavorit la vistositat del joc. També hi ha la diferència en els criteris arbitrals i això sí que no ho veig bé.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.