CICLISME

Els ciclistes professionals catalans signen un manifest conjunt per a un equip català

Demanen a les institucions suport econòmic per al nou projecte de Mauri

En una iniciativa mai vista fins ara, els ciclistes professionals catalans, liderats pel medallista al mundial Joaquim Rodríguez i reunits a la seu de la federació catalana, van signar ahir un manifest comú en què demanen a les institucions públiques del país suport econòmic per al projecte de la federació catalana per crear un equip professional català. La presidenta de la federació, Carme Mas, ja s'havia reunit fa una setmana amb Melcior Mauri, que fa anys que treballa per fer-ho realitat, per expressar-li que intentaria aconseguir tot el suport possible, perquè aquest any aquest somni es faci realitat. De fet, Mauri ja havia presentat, amb el suport d'un patrocinador privat, la documentació pertinent a la Unió Ciclista Internacional (UCI) per tirar endavant el projecte.

Ciclistes com ara Xavi Tondo, Josep Jufré, Xavi Florencio, Carles Torrent, Sergi Escobar, Albert Losada i Joan Antoni Flecha –que ahir era a Anglaterra però que dóna suport a la iniciativa– reclamen el suport econòmic que fa falta perquè Catalunya, un país amb gran tradició en aquest esport, pugui disposar d'un equip que aspiri a disputar una de les tres grans voltes, com ja fa el Xacobeo, el Cajasur i l'Euskaltel amb el suport dels governs autonòmics de Galícia, Andalusia i el País Basc.

Melcior Mauri admet que només li falta l'aval econòmic per superar l'últim entrebanc, el permís definitiu de la UCI. No es tracta, segons el mateix Mauri, de crear un equip del no-res, sinó d'aprofitar l'estructura que aquesta última temporada ha competit amb els colors d'Andorra per incorporar-hi corredors del país i, fins i tot, el nom de Catalunya.

Els professionals catalans volen que els ciclistes de més qualitat del país no hagin de penjar la bicicleta d'amateurs abans de fer el salt al professionalisme. Aquesta temporada, per exemple, cap català farà el salt al professionalisme ja sigui en la primera categoria, el Pro-Tour, o la segona, la Continental. Els signants del manifest també creuen que la creació d'aquest equip permetria als aficionats catalans identificar-se encara més amb aquest esport.

El Catalunya Team, de pista

El precedent més clar de la iniciativa que Melcior Mauri, la federació catalana i els mateixos corredors catalans estan mirant de tirar endavant és el Catalunya Team de pista, que en les últimes temporades ha competit en les proves més prestigioses del calendari internacional. Lògicament, aquest equip, que té una base de corredors no gaire àmplia, necessita un pressupost molt més baix que no pas l'estructura que significa disposar de tot un equip professional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.