Més esport

Albert Soler, nou president del Consell Superior d'Esports

El Consell de Ministres ha fet aquest divendres el nomenament en substitució de Jaime Lissavetzky que serà el candidat del PSOE en les pròximes eleccions municipals a Madrid

El nou president ocupava el lloc de director general d'Esports del CSD des del 30 d'abril de 2008

El Consell de Ministres ha nomenat aquest divendres a Albert Soler nou president del Consell Superior d'Esports (CSD), en substitució de Jaime Lissavetzky, que romania en el càrrec des de l'abril de 2004 i que ha cessat aquest divendres, a petició pròpia, per optar a l'alcaldia de Madrid com a candidat socialista.

El vicepresident primer i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha confirmat al final de la reunió del gabinet el nomenament d'Albert Soler, que des del 30 d'abril de 2008 ocupava el lloc de director general d'Esports del CSD, càrrec pel qual va ser designat en substitució de Manuel Fonseca.

Nascut a Barcelona el 27 de febrer de 1966, Albert Soler Sicília ha estat durant els últims quatre anys el número dos de Jaime Lissavetzky, qui el va incorporar al seu equip en iniciar el seu segon mandat.

Albert Soler, que va ser jugador de waterpolo i és participant habitual en maratons populars, va deixar la gerència d'Educació, Cultura i Benestar de Barcelona per incorporar-se a la direcció general del CSD i assumir, entre altres càrrecs, la presidència de la Subcomissió de Salut i Esport i la de la Comissió Antiviolència.

Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per l'INEF de Barcelona i Màster en Gestió Pública, Soler és funcionari de carrera de l'ajuntament de Barcelona, on va ser director d'esports de la ciutat i director del seu Pla Estratègic de l'Esport .

El relleu al CSD suposa també la tornada a la política madrilenya de Jaime Lissavetzky, el secretari d'Estat per a l'Esport de la democràcia que ha estat més temps en el càrrec, gairebé set anys, ja que va prendre possessió el 20 d'abril de 2004 i va ser ratificat el 14 d'abril de 2008.

Lissavetzky, que serà el candidat del PSOE en les pròximes eleccions municipals a Madrid, va ser conseller d'Educació, Cultura i Esports (1985-1995) de la comunitat de Madrid durant la presidència de Joaquín Leguina.

També va ser secretari general de la Federació Socialista Madrilenya i portaveu del Grup Socialista a l'Assemblea (1995-2000), senador (1996-2000) i diputat per Madrid en la legislatura 2000-2004, en què va ser vicepresident segon de la Comissió de Ciència i Tecnologia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.