CICLISME

50a VOLTA A TARRAGONA

El Lokomotiv guanya a casa

L'equip rus amb seu a Tortosa es va imposar amb el rus d'origen cubà Rodrigues

Els quatre escapats van obtenir més de 3 minuts sobre el primer grup i ara són favorits

El ciclista drus d'origen cubà del Lokomotiv Arguelyes Rodrigues va ser el vencedor a Tortosa de la primera etapa de la 50a Volta a Tarragona. Rodrigues, que la setmana passada va guanyar la primera etapa de la volta a Lugo, va ser el més ràpid en l'arribada dels quatre ciclistes que van entrar escapats i que ja són els grans favorits al triomf final. Un grup de sis corredors va entrar més tard a 3:33. A partir del dinovè, les diferències van ser d'almenys 7 minuts. L'etapa es va revolucionar molt aviat, entre el coll de la Teixeta (quilòmetre 18) i el coll Major (31), i es van formar molts grupets que van provocar aquesta selecció natural entre els favorits a guanyar la volta i els descartats. Ovtxkin, desè en l'etapa, va coronar en primer lloc els dos ports. El primer català va ser el gironí Jordi Fité.

Dos ports més de segona avui entre Tortosa i la Pineda

La segona etapa començarà avui a Tortosa a 1/4 de 4 de la tarda i s'acabarà a la Pineda, amb un recorregut de 139 quilòmetres i dos ports de segona com a principals dificultats. El pilot haurà d'afrontar el coll de Rasquera en el quilòmetre 63,1 i el coll de Fatges en el 86,6. La meta volant d'aquesta segona l'etapa estarà situada al Perelló (42,3) i l'esprint especial es disputarà a Vandellòs (91,6). L'hora d'arribada previst a la Pineda són les 18:38 en una previsió ràpida o les 18:59 si la mitjana dels ciclistes és lenta.