Més esport

Catalunya i 29 països més funden la federació europea

Corfbol. Gràcies a aquesta intervenció fundacional, aconsegueix uns drets irrevocables l'any que té el repte d'organitzar el campionat del món sub-23 a Barcelona

La Federació Catalana de Corfbol i l'esport català van viure ahir un altre dia històric amb la fundació a Varsòvia (Polònia) de la federació europea d'aquest esport (IKF Europa). Catalunya, juntament amb 29 països més, integrarà la llista original de fundadors de l'organisme, un fet que no passava des del març del 2006 en la creació de la Federació Internacional de Pitch-and- Putt. La condició de membre fundador donarà a Catalunya uns drets irrevocables.

El vicepresident, Francesc Serra, va representar la federació en l'acte de formació de la nova entitat, que haurà de regular i coordinar totes les activitats i competicions continentals. El president de la nova federació (IFK Europa), que tindrà la seu a Holanda, serà el txec Milan Schwarz, i el secretari general, Jan van den Berghe (Bèlgica).

El corfbol català va començar la seva trajectòria internacional el 1997, quan va ser acceptat com a membre provisional de la federació internacional sota la denominació de Catalunya-Espanya. Per convèncer els membres més reticents d'aquest organisme que Catalunya mereixia ser membre de ple dret, la secretaria general de l'Esport va organitzar l'assemblea de la IFK l'octubre del 2005 a Terrassa, lloc en la federació va ser reconeguda definitivament. L'assemblea, que va tenir la presència de representants de 42 delegacions, va aprovar la integració de Catalunya amb 37 vots a favor i només cinc en contra.

Des de llavors, la progressió d'aquest esport a Catalunya ha estat imparable i va culminar l'any passat amb un espectacular quart lloc en el campionat del món de la Xina, rere les tres grans potències mundials (Holanda, Bèlgica i Taiwan). La consolidació del corfbol, amb tot, no ha estat exempt d'obstacles. La federació va haver de fer una subscripció popular per poder viatjar fins al mundial. Finalment, l'aportació de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes va permetre fer el viatge.

La rellevància de la federació en l'àmbit internacional s'està posant de manifest en altres àmbits. L'antic secretari tècnic de la federació, Albert Vidanya, va ser nomenat l'any passat membre de l'executiva de la IFK, on s'encarrega del desenvolupament i la promoció del corfbol arreu del planeta. A més, l'equip campió de la lliga nacional, el Vallparadís, competeix aquests dies, també a Varsòvia, en la fase final de la copa d'Europa contra els millors clubs continentals.

El mundial de Barcelona

Un cop integrada com a membre fundadora en la federació europea, els responsables de la federació catalana, presidida per Sílvia Mayo, tenen aquest 2012 un dels principals reptes de la seva història, l'organització del campionat del món sub-23 a Barcelona. El campionat es jugarà als pavellons de la Vall d'Hebron i la Mar Bella del 12 al 20 d'octubre.

Alemanya
Anglaterra
Armènia
Bèlgica
Bielorússia
Bulgària
Catalunya
Croàcia
Dinamarca
Escòcia
Eslovàquia
Finlàndia
França
Gal·les
Geòrgia
Grècia
Holanda
Hongria
Irlanda
Itàlia
Luxemburg
Polònia
Portugal
Rep. Txeca
Romania
Rússia
Sèrbia
Suècia
Turquia
Xipre

El precedent del ‘pitch-and-putt'

L'Associació Catalana de Pitch-and-Putt (ACPP) es va constituir el 1994 a Solius, el primer cap de la Costa Brava. El 1999 l'associació va participar a Dublín en la fundació de la federació europea (EPPA). El 2006, sota el paraigua del govern català, es va crear la Federació Internacional de Pitch-and-Putt. La fundació es va fer amb la presència de 17 organismes d'Irlanda, Gran Bretanya, Catalunya, França, Holanda, Itàlia, Noruega, Suïssa, Austràlia, Xile, Dinamarca, San Marino, Andorra, Canadà, la Xina, els Estats Units, i Alemanya. La seu es va establir a Barcelona i el president de la federació catalana, Josep Maria Anzizu, en va ser escollit secretari general. La Federació Espanyola de Golf va intentar accedir, sense èxit, a les dues organitzacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.