Més esport

Atletisme

Un somni complert

Jonathan Romeo va guanyar l'or en el campionat estatal de 3.000 obstacles

Des que va saber que es feia a Barcelona hi volia ser

“Des que vaig llegir que el mundial es faria a Barcelona que em vaig marcar arribar-hi”

“Des que vaig llegir la notícia que el mundial júnior d'aquest any es faria a Barcelona, que em vaig marcar com a objectiu arribar-hi. És un somni fet realitat.” Jonathan Romeo va guanyar el campionat estatal júnior d'atletisme a Avilés en 3.000 obstacles, l'últim pas que li faltava per certificar la seva presència en el mundial júnior d'atletisme que es farà d'aquí a dues setmanes a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. Romeo havia aconseguit la marca mínima en un control selectiu, un mes abans de la competició internacional (va fer 9:05) i a la localitat asturiana va tornar a baixar del 9:10 (9:09.52). “Va ser difícil perquè al principi em va costar una mica. A l'últim quilòmetre vaig fer un canvi de ritme i a l'últim pas per la ria sí que ja vaig quedar sol”, explica el lloretenc sobre la cursa, en la qual va poder arribar sense competència al tram final –va treure 4 segons a Jorge Blanco, segon i l'únic que també havia fet mínima abans.

Anna Quílez, en espera

L'atleta d'Arbúcies, també del Lloret-la Selva, va ser segona en la cursa femenina dels 3.000 obstacles –a dos segons de Beatriz Caspar (ISS Hospitalet), campiona–. Quílez va saber-se moure en una cursa molt tàctica i igualada, i està ara en espera que la federació estatal la convoqui per a la cursa femenina del mundial de Barcelona.

Lloret, capital dels obstacles

“El meu referent és l'Àngel Mullera, perquè és el que tinc aquí a prop i amb qui més puc aprendre”, diu Jonathan Romeo, que afegeix la clau perquè surtin tants èxits del club selvatà en una disciplina tan concreta: “Tenim un entrenador que és especialista en obstacles, i es nota molt. Per això anem sortint.” L'entrenador en qüestió és Isidro Jiménez. D'altra banda, el Lloret-la Selva va portar a la localitat asturiana un total de sis atletes, a banda de Romeo i Quílez –tots dos estan en el seu primer any de júnior, motiu pel qual encara tenen marge de millora i podran repetir més èxits–. David Gibert, Andreu Mañosa, Aleix Marsol i Arnau Turón també van formar part de la delegació que es va desplaçar a Avilés.

13
de juliol.
Jonathan Romeo debutarà en el mundial júnior el divendres 13 de juliol, en la sessió matinal (11.00), i amb l'objectiu de classificar-se per a la final de diumenge. La competició començarà el dimarts 10 amb sessió de matí i tarda fins divendres. El cap de setmana només hi haurà competició a la tarda.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.