Més esport

Greipel ja té el que volia

Ciclisme. Tour de França Segona victòria seguida per l'alemany, en un esprint en què hi havia l'últim dels escapats i el seu màxim rival

Sí, l'etapa es va tornar a resoldre a l'esprint. I Andre Greipel (Lotto) va poder guanyar Mark Cavendish –abans-d'ahir el britànic no l'hi va poder disputar, perquè havia caigut– tal com va fer l'any passat en la seva estrena en el Tour. 2-1 per al Goril·la, aquest any. Però no va ser una lluita a l'ús, sinó que en el mateix moment en què Greipel estava a punt d'arribar a la meta quedava neutralitzat l'últim dels quatre homes que havien fet tota l'etapa escapats. I sí, hi va tornar a haver caiguda, també en els últims 3 quilòmetres –és el tercer dia que n'hi ha, en l'espai en què les diferències queden anul·lades en cas d'accident– i amb Sagan com a figura més afectada.

Neutralitzada?

En aquesta primera setmana hi ha barra lliure per als que intenten l'aventura de marxar del pilot. Ahir, des del moment que es va produir la sortida real es va obrir la veda amb Urtasun (Euskaltel), Ladagnous (FDJ), Simon (Saur) i Ghyselinck (Cofidis). La diferència va començar a baixar amb el pas per l'esprint intermedi, en el qual Cavendish va tornar a ser el més ràpid dels homes del pilot. I amb els quatre escapats a la vista la falta d'entesa entre els equips va fer que es veiessin el Lampre, l'Sky i el BMC rodant al capdavant del pilot amb les seves unitats en paral·lel; recordant la figura d'un trident. Hi havia més entesa entre els quatre escapats, que s'anaven passant relleus. Menys Ghyselinck. El belga es va posar a la cua i quan van arribar a un doble revolt, en l'últim quilòmetre, va llançar un atac que li va permetre arribar fins al final sense que el neutralitzessin. Però el lleuger desnivell positiu dels últims hectòmetres el van condemnar, i el Goril·la Greipel va arribar amb els seus llançadors per imposar-se a l'escapat, a Cavendish i a Gross . No hi va ser Marcel Kittel (Argos Shimano), que va abandonar degut a uns problemes estomacals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.