Més esport

França provoca temor i admiració entre els rivals

Mundial d'handbol. L'equip de Claude Onesta, amb seu a Granollers, ha guanyat en els últims cinc anys dos Jocs Olímpics, dos campionats del món i dos campionats d'Europa

França amenaça d'allargar el seu domini en l'handbol internacional en el campionat del món d'handbol que comença avui amb l'Espanya-Algèria de Madrid. Els francesos, que s'estrenen demà a Granollers contra Tunísia (3/4 de 9), ho tenen gairebé tot a favor: els millors jugadors, el millor palmarès, l'absència de pressió (que serà per a Espanya) i la millor seu.

La recent nominació de Daniel Narcisse com a millor jugador del món del 2012 no fa més que confirmar el potencial d'un equip que en els últims cinc anys ha guanyat dos Jocs Olímpics (2008 i 2012), dos mundials (2011 i 2013) i dos campionats d'Europa (2006 i 2010). La plèiade de figures que juga a l'equip dirigit per Claude Onesta, un seleccionador efectiu i sense ínfules, és aclaparador. Thierry Omeyer (Kiel, millor jugador del món el 2008), Nikola Karabatic (Montpeller, millor jugador del món el 2007), Cédric Sorhaindo (FC Barcelona) i Luc Abalo (París Saint-Germain) en són els millors exponents en aquest campionat. L'espectacle a Granollers, doncs, està garantint.

El campionat tindrà un interès creixent, ja que la primera fase només servirà d'escalfament per als encreuaments de vuitens de final, la meitat dels quals es jugaran al Palau Sant Jordi. Quatre dels sis equips de cada grup accedirà a la següent fase. Espanya, lògicament, surt entre les candidates al títol. Valero Rivera, que completarà el seu cicle de quatre anys, ja va portar l'equip al podi en el mundial del 2011 i ha aconseguit renovar un equip que es troba en el millor moment dels últims anys, tot i les baixes del català Ugalde i, sobretot, del blaugrana Raúl Entrerríos, que era un dels principals aspirants a ser el millor jugador del campionat. Dinamarca, amb Mikkel Hansen de paladí, i Croàcia, en ple relleu generacional. Individualment, el campionat també és un plaer per als sentits. Així, jugadors com Siarhei Rutenka (Bielorússia), Laszlo Nagy (Hongria), Kiril Lazarov (Macedònia) i Aron Palmarsson (Islàndia) aspiren a marcar la diferència en els seus respectius equips i grups.

Contra la crisi

Tots els actors de l'handbol a Catalunya i Espanya confien que el mundial esperoni un esport que està passant una situació crítica. La lliga Asobal està en bancarrota i la majoria de jugadors –a banda dels del FC Barcelona i l'Atlético de Madrid– han hagut d'emigrar a les grans lligues europees, sobretot l'alemanya i la francesa.

L'estrena d'Espanya

El Madrid Arena viurà avui (a les 7) el debut de la selecció espanyola, tot just després de la inauguració oficial. El combinat espanyol, situat en el grup més difícil , amb Croàcia i Hongria, no hauria de tenir problemes contra una selecció modesta. “És bàsic que ataquem bé, perquè la seva defensa és molt profunda i agressiva”, va avisar Valero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.