Més esport

Meersman repeteix

Ciclisme. Volta Catalunya. El belga es torna a mostrar com el més ràpid a Banyoles, signa el segon triomf i conserva el lideratge. Vallter 2000 podria marcar avui les primeres diferències

Avui la Volta oferirà el primer dia important d'aquesta edició. L'etapa que ha d'unir Vidreres i Vallter 2000 (180 km) ha de servir per començar a destriar el gra de la palla. Sobretot la part final, els últims quaranta quilòmetres, quan els corredors enfilin el Collabós (de primera categoria) que enllaça amb l'ascens a Vallter 2000 (de categoria especial). La segona part de l'ascens podria marcar les primeres diferències a la general. És cert que el dia determinant ha de ser demà, però si algú es deixa deures pendents el temps se li tirarà al damunt.

Gianni Meersman (Omega) hi acudirà en condició de líder després de repetir victòria ahir en la segona etapa de la ronda catalana en imposar-se a l'esprint massiu a Banyoles. El corredor va aprofitar l'absència de velocistes nats, que va provocar que cap equip agafés les regnes amb claredat en el tram final, i va poder encadenar la segona victòria a Catalunya, la seva tercera en una prova World Tour, en superar Daniele Ratto i Brett Lancaster en una arribada accidentada en els últims metres ja que alguns ciclistes van perdre l'equilibri.

El corredor, però, haurà d'entregar el mallot a un altre company del pilot després del dia d'avui. No és cap pronòstic aventurat. Simplement, la realitat, tal com ell mateix va reconèixer a Banyoles. “La muntanya no és per a mi, ha arribat el moment de donar un cop de mà a la resta de companys de l'equip”, va explicar sincer i satisfet amb els dos regals que ja porta a les maletes i que ha aconseguit en finals veloços, malgrat no ser un esprintador de totes totes. És tan clar que Meersman no continuarà dominant la general com incert el nom del seu successor. L'Sky ja va demostrar el primer dia a Calella que no ha vingut a perdre el temps. El conjunt anglès ha mostrat fortalesa a l'asfalt i claredat entre bastidors: “Tenim un bloc fort per aspirar a la victòria”, ha comentat el director. Bradley Wiggins es mor de ganes de comprovar el seu estat i la ronda catalana és un escenari magnífic. No és l'únic. El català Joaquim Rodríguez encara en té més ganes. D'entrada, perquè mai puja a una bicicleta a rodar per rodar. Però aquesta vegada és especial. Ha preparat la cita a consciència i també s'ha envoltat dels seus corredors de confiança per proclamar-se campió de la general a Barcelona. L'equip, fins ara, s'ha mantingut en un segon pla. Però a ell se l'ha vist atent.

Alejandro Valverde (Movistar) és el tercer que haurà de demostrar si, com el Purito aspira a la tercera, aspira a afegir una segona Volta al seu palmarès. El primer dia també es va mostrar ràpid de reflexos. A partir d'aquí, la nòmina és una incògnita. L'italià Scarponi, l'irlandès Martin.

Estic content amb el que he fet els dos primers dies, ara em toca ajudar l'equip
Gianni Meersman
líder de la volta
En les últimes quatre voltes al circuit hi ha hagut molts nervis; al final m'he buscat la vida per poder guanyar
La victòria del primer dia a Calella va ser més fàcil perquè hi havia menys corredors, avui ha estat difícil
L'organització l'ha encertat amb el recorregut, les dues etapes de muntanya fan que hi hagi talents amb opcions
Joxean Fernandez
director del lampre

LES CLASSIFICACIONS

2a etapa
1r Gianni Meersman (Omega Pharma Quick)
3h48:10 2n Daniel Ratto (Cannondale)
m.t. 3r Brett Lancaster (Greenedge)
m.t. 4t Samuel Dumoulin (AG2R)
m.t. 5è Robert Wagner (Blanco)
m.t. 6è Julien Simon (Sojaun)
m.t. 7è Maurits Lammertink (Vacansoleil)
m.t. 8è Laurent Pichon (FdJ)
m.t. 9è Danilo Wyss (BMC)
m.t. 10è Manuele Mori (Lampre Merida)
m.t.
GENERAL
1r Gianni Meersman (Omega Pharma Quick Step)
7h43:46 2n Valerio Agnoli (Astana)
a 0:14 3r Alejandro Valverde (Movistar)
a 0:16 4t Danilo Wyss (BMC)
a 0:20 5è Robert Gesink (Blanco)
m.t. 6è Dario Cataldo (Sky)
m.t. 7è David López (Sky)
m.t. 8è Bradley Wiggins (Sky)
m.t. 9è José Herrada (Movistar)
m.t. 10è Daniel Martin (Garmin Sharp)
m.t. 11è Joaquim Rodríguez (Katuixa)
m.t. 14è Daniele Ratto (Cannondale)
a 0:42 15è Brett Lancaster (Greenedge)
a 0:44 16è Christophe Laborie (Sojaun)
a m.t. 17è Thomas DeGendt (FdJ)
m.t. 18è Cédric Pineau (FdJ)
a 0:47 19è Julien Simon (Sojasun)
a 0:48 44è Albert Losada (Katiuixa)
m.t.
MUNTANYA
1r Cristiano Salerno (Cannondale)
35 2n Christian Meier (Orica Greenedge)
26 3r François Parisien (Argos Shimano)
10
EQUIPS
1r Sky
23h12:18 2n Lampre Merida
23h12:46 3r Movistar
23h12:46 4t Blanco
23h13:14 5è Garmin
23h13:14
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.