HANDBOL

LLIGA DELS PIRINEUS

Fam pel primer títol

La Lliga dels Pirineus torna a ser el primer test important per al Barça i el Granollers

Enguany la limitació del pressupost ha fet reduir a quatre el nombre de participants

Xavi Pascual
TÈCNIC DEL BARÇA
«És una competició que ens mereix tot el nostre respecte; vindrem a lluitar pel títol»
Lorenzo Rueda
TÈCNIC DEL GRANOLLERS
«Som els vigents campions, un fet que ens omple d'orgull i ens fa tenir la màxima ambició»

Com ja és tradició, la Lliga dels Pirineus suposa el primer repte de la nova temporada per als dos equips catalans participants, el Barça Borges i el Fraikin Granollers –vigent campió–. Quan falten poques setmanes perquè debutin en la lliga Asobal, la 13a edició de la cita, que enguany se celebra a Castelldefels, suposa el millor test per calibrar el treball realitzat durant l'estiu. El principal canvi respecte a les edicions anteriors és la disminució de sis a quatre equips participants a causa principalment de les limitacions econòmiques. El CAI Aragó i el Montpeller són els grans absents d'un cartell que completen l'USAM Nimes i el Sant Rafèu d'Occitània. Tot i això, el president de la Federació Catalana d'Handbol, Tomàs Moral, va remarcar durant la presentació del torneig el prestigi que acumula: «A més de ser l'inici real de les competicions oficials de la temporada, continua sent un torneig de referència al sud d'Europa.»

Aquesta visió la comparteixen tan l'entrenador blaugrana, Xavi Pascual, com el vallesà, Lorenzo Rueda, que van assistir també en la presentació. «És viurà un gran espectacle», va avançar Pascual, que es pren la cita amb ambició. «Intentarem recuperar el títol», va afegir. El Barça, que encapçala el palmarès amb nou triomfs, va caure amb contundència (37-23) contra el Granollers en la final de l'any passat, que va haver d'afrontar amb un equips ple de joves del planter per l'absència dels internacionals que havien disputat els Jocs de Pequín. Aquesta vegada torna amb les estrelles, cosa que el fan ser novament favorit. De fet, tot fa pensar que es tornarà a jugar el títol amb els conjunt vallesà, que afronta la revàlida amb una motivació extra: «No ens hem d'oblidar que som els vigents campions, fet que ens omple d'orgull i ens fa tenir una ambició màxima», va apuntar Rueda.

La semifinal entre el Fraikin Granollers i l'USAM Nimes obrirà el foc demà a la tarda al pavelló de Castelldefels. Tot seguit serà el torn del Barça Borges, que no hauria de tenir cap dificultat per deixar enrere el Sant Rafèu occità. La final, retransmesa pel 33, s'ha programat per diumenge al migdia.

EL CALENDARI

Dissabte, 29
1a semifinal
(17.00 h)
Fraikin Granollers - USAM Nimes
2a semifinal
(19.00 h)
Barça Borges - Sant Rafèu
Diumenge, 30
Partit pel 3r i 4t lloc
(10.00 h)
Final
(12.00 h, 33)

Presentació oficial d'Igropulo

Després les presentacions de Daniel Sarmiento, Daniel Saric i Siarhei Rutenka, ahir va ser el torn de Konstantin Igropulo, el quart reforç blaugrana per a la nova temporada. El lateral dret rus, considerat un dels millors llançadors esquerrans del món, va manifestar a la sala de premsa del Palau la seva satisfacció per formar part de l'ambiciós projecte dirigit pel tècnic Xavi Pascual. El jugador ha fitxat per tres anys després de guanyar una recopa i quatre lligues russes amb el Medvedi. Suposa un complement de luxe de Laszlo Nagy, amb el qual comparteix la posició. Aquesta pretemporada ja ha exhibit la seva capacitat golejadora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.