HANDBOL

LLIGA DELS PIRINEUS

Decepció vallesana a la Lliga dels Pirineus

L'USAM Nimes sorprèn el Fraikin Granollers, que no podrà defensar el títol

L'equip occità se les haurà avui en la final contra el Barça Borges, botxí del Sant Rafèu

El Barça Borges i l'USAM Nimes toparan aquest migdia (12.00 h, pel canal 33) en la final de la Lliga dels Pirineus, que va arrencar ahir al pavelló de Can Vinader de Castelldefels. L'esperat duel català pel títol va acabar frustrat per la inesperada derrota en la pròrroga del vigent campió, el Fraikin Granollers, contra el Nimes (37-39). Els vallesans, que van notar més del compte les baixes de Raúl Campos i Juan Andreu, hauran de jugar-se el tercer lloc contra el Sant Rafèu, que va oferir una bona imatge contra els blaugrana a pesar de la derrota (31-23).

Avantatge desaprofitat.

La 13a edició del torneig va arrencar amb la inesperada derrota del vigent campió en el duel que s'intuïa com el més equilibrat de la jornada. Els vallesans sortien com a favorits, i en van exercir duran un tram del matx. De fet, van acumular fins a vuit gols de renda, que es van esfumar quan el el rival va exhibir la seva millor imatge. Davor Cutura i Guillaume Saurina –escollit jugador més valuós– van portar el pes anotador de cada equip en uns primers compassos equilibrats, però un parell de contraatacs de David Resina van obrir les primeres diferències favorables als catalans (11-7), que a l'arribada al descans es mantenien en tres gols (17-14). Els de Lorenzo Rueda van reprendre el joc endollats i van endossar un parcial de 6-1 (23-15). La semifinal semblava sentenciada, però l'excés de confiança va fer una mala passada als vallesans. El rival, amb el porter internacional William Annotel entonat, va anar envalentint-se a mesura que va anar retallant distàncies, fins que va equilibrar el resultat a vuit minuts del final (29-29). El frec a frec va mantenir-se fins a l'empat a 33 gols, que va forçar la pròrroga. Allà, el Nimes va assolir un mínim avantatge de dos gols, que va acabar condemnant el Granollers.

Esforç blaugrana.

Sí que es van complir els pronòstics en la segona semifinal resolta pel Barça Borges. Per contra, va caldre prémer l'accelerador per aturar el Sant Rafèu, equip revelació de la passada lliga francesa. L'equilibri va definir la primera part, en la qual els occitans, amb un joc ràpid i agressiu, van arribar a comandar en el marcador (6-7). Al descans, però, el Barça ja disposava d'un mínim avantatge de dos gols (13-11). La resistència del rival va mantenir-se fins ben avançada la segona part. Els gols de Rocas (3), Ugalde, Sarmiento i Rutenka, afegits a la bona actuació sota els pals de Daniel Saric després de rellevar Barrufet, van propiciar un parcial de 7-0 que establia el 27-21 en el marcador. La precipitació final del Sant Rafèu va acabar de sentenciar el passi a la final dels blaugrana, que avui aspiren al primer títol de la temporada.

ELS PARTITS

BM GRANOLLERS
37
USAM NIMES
39
FRAIKIN GRANOLLERS:
Ohlander, Pérez (porters); Pujol (4), Del Arco, Pérez-Ortiz, Apelgren (1), Raigal (2), Ferrer (1), García (3), Blanxart (2), Resina (5), Cirac (1), Puig (6), Svitlica (5) i Cutura (7).
USAM NIMES:
Capelle, Annotel (p.s.); Haon (5), Rebichon, Romero, Roby (1), Meunier (6), Saurina (12), Scaccianoce (1), Perroneau (1), Rosier (7), Tesoriere i Arnaud (6).
Ágata Gràcia i Raül Cuevas.
FC BARCELONA
31
SANT RAFÈU
23
BARCELONA BORGES:
Saric, Barrufet (porters); Juanín (3), Tomàs (2), Garabaya (2), Sarmiento (2), Ugalde (3), Romero (5), Nagy (2), Jernemyr, Rutenka (4), Boldsen, Hansen (1), Rocas (5), Oneto (1) i Igropoulo (1).
SANT RAFÈU:
Ploquin, Djukanovic (porters); Krakowski, Tomas, Zemanek (1), Boisedu (1), Abily (3), Forteanu, Meganem (4), Caucheteux (2), Chapuis (5), Garain, Stehlik (4), Viudes (2), Paillasson (1) I Claire.
ÀRBITRES:
A. Marín i N. García

Tercera final entre els dos conjunts

El Barça i l'USAM Nimes ja van protagonitzar les finals de les edicions del 2005 i el 2007, resoltes a favor del conjunt blaugrana. El 2005 el resultat va ser de 29-22, i fa dos anys la diferència va ser de 10 gols (39-29). Aquests antecedents són un factor més que reforça la clara etiqueta de favorit amb la qual aquest migdia saltarà a la pista el Barça Borges.