Política

El govern troba el discurs de Rajoy d'una altra època

La vicepresidenta Ortega lamenta el to “en algun moment amenaçador” que va utilitzar

ERC considera que “difícilment deu haver seduït cap altre català”

El govern català va valorar el discurs de Rajoy a través de la vicepresidenta, Joana Ortega, que el va trobar més propi “d'altres èpoques”, pel to “amenaçador” que havia tingut en “algun moment”. El president Artur Mas, que ahir va participar en un acte a Núria, va preferir no fer-ne valoracions. “Rajoy ha vingut a fer un míting, no ha vingut ni a escoltar ni proposar res; només hi ha crítiques”, va assenyalar Ortega, a Pira, on va clausurar la primera trobada de micropobles. Al mateix temps, va reiterar que era “una falta de respecte als ciutadans no deixar que s'expressin”. “Per molt que es querelli no aturarà les ànsies dels catalans”, va reblar.

També van reaccionar a la visita de Rajoy a Barcelona CDC i Unió. Josep Rull, coordinador general de CDC, va reprotxar-li que hagués vingut només a protagonitzar “un acte tancat, encapsulat, estrictament a parlar dels seus i d'allò seu”. “Ha renunciat definitivament a exercir de president del govern espanyol a Catalunya”, va denunciar, a més d'instar-lo a llegir alguns mitjans internacionals que li demanen una gestió diferent del procés. El secretari del comitè de govern d'Unió, Ramon Espadaler, va trobar la visita “profundament decebedora”. “Això reforça el frontisme i no aporta res”, va afirmar.

ERC, de la seva banda, va demanar a Rajoy que no intenti “donar lliçons de democràcia i pluralitat”. “És un tresor a què no renunciarem. Sabem com posar-nos d'acord per avançar junts de manera consensuada”, va indicar Alfred Bosch, portaveu al Congrés, en un comunicat. A més, va considerar que, amb la seva intervenció, el president espanyol “difícilment deu haver seduït cap altre català”. “Deu haver vingut per parlar amb els seus de sempre”, va precisar.

Pel coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, Rajoy és “el president de la corrupció i la desigualtat”. Per aquest motiu –va dir– “l'únic” que espera escoltar d'ell és “la seva dimissió.” C's també va criticar Rajoy per haver vingut a Barcelona a fer “un acte de partit” i no “com a president d'Espanya”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia