Societat

El consorci entrega a Juià els premis Les Gavarres 2014

La Colla de Marxaires, Miquel Jover i Xènia Sala van ser ahir els guardonats

Record per al desaparegut Lluís Pla

La sala polivalent de Juià va ser el marc ahir de la 14a edició dels premis Les Gavarres que organitza el Consorci de les Gavarres i en els quals col·laboren diverses institucions i estaments.

Per a aquesta edició es va recuperar el premi Assumpta Fabré Dachs, que va dirigit a treballs de recerca de batxillerat dedicats a l'estudi del massís, i que no es va convocar l'any passat. La guanyadora va ser Xènia Sala, autora del treball Metodologies directes i indirectes aplicades a l'estudi de mamífers de les Gavarres. Seguint el rastre. En virtut d'aquest treball ha rebut una beca de 1.000 euros per realitzar un mes de pràctiques al Consorci de les Gavarres, i una col·lecció completa de la Biblioteca Lluís Esteva. També n'ha rebut una col·lecció el centre educatiu on estudia, a més d'una activitat educativa gratuïta a Can Vilallonga.

Pel que fa al 18è premi Cirera d'Arboç, es va reconèixer la tasca de l'associació Colla de Marxaires de la Bisbal d'Empordà. L'entitat va començar a organitzar el 1979 la marxa de l'Arboç, que aquest any ha celebrat la 36a edició. El consorci destaca que, més enllà de l'organització de la marxa, anualment editen uns llibrets amb articles sobre el patrimoni de les Gavarres i el seu entorn que s'ha convertit en “una important referència bibliogràfica per a tots els investigadors.”

Miquel Jover, autor del projecte de recerca La flora de briòfits dels prats mediterranis a les Gavarres, va rebre el 24è premi Joan Xirgo. Aquest premi recompensa els treballs de recerca inèdits sobre qualsevol temàtica que contribueixi al coneixement, l'estudi i la preservació dels valors del massís. El premi consisteix en 5.000 euros i l'edició i difusió del treball.

A l'inici de l'acte es va presentar un nou volum de la Biblioteca Lluís Esteva. Es tracta del treball Qui fa calç va descalç. L'elaboració tradicional de la calç a les Gavarres. És obra de Jaume Badias, guanyador del 22è premi Joan Xirgo. Posteriorment Pep Matas, 16è premi Cirera d'Arboç, va glossar la figura de Lluís Pla, que va morir el 25 de desembre i que en el seu moment va ser el primer guanyador del premi Cirera d'Arboç.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia