Política

Mercè Pigem presenta la dimissió com a vocal del CGPJ

Recorda que no és il·legal portar 9.500 euros d'Andorra a l'Estat i denuncia una intencionalitat política per perjudicar-la

L'advocada i vocal del Consell General del Poder Judicial a proposta de CiU Mercè Pigem ha anunciat aquest dissabte al president del CGPJ, Carlos Lesmes, la seva dimissió. Ho ha fet a través d'una carta en la qual ha afirmat amb rotunditat que no ha comès “cap irregularitat” perquè portar 9.500 euros d'Andorra a l'Estat no és il·legal i ha denunciat una intencionalitat política per perjudicar-la a ella i “tacar la seva honorabilitat”. Pigem va ser sorpresa a la frontera de la Farga de Moles tornant d'Andorra amb aquesta quantitat el passat 15 de novembre. Davant d'això, aquest divendres el president del CGPJ va demanar a la vocal que renunciés al càrrec.

La vocal del Consell General del Poder Judicial Mercè Pigem ha anunciat que renuncia com a membre de l'organisme després que sortís publicat que va treure d'Andorra 9.500 euros. Pigem ho ha anunciat aquest dissabte, en una carta al president del CGPJ, Carlos Lesmes. En la missiva, la vocal ha assegurat que no se sent “capaç de seguir prenent decisions” pel càrrec que ocupa. Pigem ha subratllat que tot i que aquests fets “no suposen cap irregularitat” han estat “instrumentalitzats” i “filtrats a l'opinió pública en un rerefons de greu enfrontament polític amb motiu de la situació que es viu a Catalunya”. Tot plegat, segons la vocal, ha “tacat” la seva honorabilitat.

“La campanya que pateixo m'ha fet massa fràgil per exercir una funció en la qual l'únic que ha de prevaler és l'interès general”, ha assegurat en la carta Pigem.

El president del Consell General del Poder Judicial va sol·licitar divendres a Mercè Pigem que renunciés al seu lloc després de conèixer que fa uns dies va portar d'Andorra a Catalunya 9.500 euros d'Andorra a Catalunya acompanyada de la seva germana, que va introduir 10.600 euros.

Pigem és jurista i el seu lloc en la Comissió Permanent, d'acord amb els precedents del CGPJ, hauria de ser ocupat per una persona del seu mateix perfil.

Lesmes ho qualifica de “mostra de generositat” per preservar la imatge del CGPJ

El president del CGPJ ha agraït a Pigem la dedicació a la institució i la professionalitat demostrada durant la seva etapa com a vocal. Lesmes ha considerat que la seva renúncia és una mostra de generositat encaminada a preservar la imatge d'exemplaritat que ha de guiar l'actuació del Consell.

En els pròxims dies, Carlos Lesmes informarà el Senat perquè nomeni un nou vocal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia