cultura

Reivindicar Maria Aurèlia Capmany, des d'avui

L'Associació Amics de Maria Aurèlia Capmany vol recuperar l'obra i l'empenta d'aquesta impulsora cultural novel·lista, directora, assagista... i fer-ne difusió entre els més joves. La intenció, d'entrada, és impulsar la reedició de les seves obres, així com promoure estudis i recerques sobre la seva ingent col·laboració amb revistes i presentacions d'activitats culturals. Per a Joan Anton Codina, un dels primers impulsors de l'entitat, cal donar llum a una generació d'artistes que han caigut en l'oblit i que van ser referents inequívocs en la transició.

Campany (1918-1991) n'és el seu principal bastió. Codina confirma que també hi ha interès en reivindicar l'obra de Jordi Sarsanedas o de Manuel de Pedrolo, autors que avui ja han mort però que van fer notables aportacions a la cultura i a la resistència política.

L'associació es va donar a conèixer ahir a la tarda a l'Ateneu Barcelonès amb la intenció d'ampliar l'abast d'implantació entre els associats. Casualment, fa poc ha caigut a les mans dels impulsors de l'associació una obra de teatre inèdita de Capmany i, per això, buscaran artistes interessats a presentar-la professionalment a escena. L'associació ja planteja que algunes dels treballs de recerca es puguin presentar en el centenari de naixement de l'autora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia