Infraestructures

Les vies de l'Hospitalet es podrien cobrir per etapes

Foment i l'Ajuntament estudiaran si és viable executar el projecte, que té un cost de més de 400 milions, en diferents fases

L'any vinent s'instal·laran quatre ascensors a l'estació de Bellvitge

El cobriment de les vies de Renfe a l'altura de l'Hospitalet, reivindicat des de fa anys, es podria fer per fases. El secretari d'estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, van acordar ahir estudiar com adaptar el projecte que s'hauria d'haver començat a executar el 2010 –i que està pressupostat en més de 400 milions d'euros– a una construcció per fases. La intenció és que sigui més assumible des del punt de vista econòmic, ja que han estat les dificultats pressupostàries les que han provocat que les obres hagin quedat al calaix. En els últims tres anys s'ha intentat aconseguir finançament privat, però Marín ja ho va donar ahir per descartat, “ja que és molt difícil atreure capital privat per a una obra amb un component tan públic”.

Marín no va avançar com seria aquesta execució per fases. “Les properes setmanes, els equips tècnics de Foment i de l'Ajuntament realitzaran reunions de treball per estudiar com prioritzem les diverses fases i com posem en calendari aquesta obra”, va explicar, i va recordar que la importància del cobriment va més enllà de la voluntat de posar fi a una fractura urbanística. “El cobriment és un projecte estratègic, de país, que s'ha d'abordar per fer les rodalies més competitives”, va assegurar Marín. Aquesta obra durà aparellada la construcció d'un nou intercanviador a la Torrassa.

També s'haurà de fer subterrània l'estació de Bellvitge i, mentre això no arriba, Foment s'ha compromès a millorar l'accés a l'estació amb la instal·lació de quatre ascensors. Aquestes obres es trauran a concurs l'any vinent, i han de resoldre els problemes d'accés que provoquen les escales, no només a les andanes, sinó al passadís que comunica els barris de Bellvitge i el Gornal. Els ascensors, que implicaran l'ampliació de les andanes, comunicaran el carrer amb el vestíbul i amb les andanes, i seran usats per viatgers de Renfe i veïns en general.

Marín reclama la millora de l'accés al riu

Rosa M. Bravo

L'alcaldessa de l'Hospitalet va aprofitar la reunió amb Gómez-Pomar per reclamar que es millori l'accés al Llobregat aprofitant les obres d'accés viari al port. Aquestes obres s'han adjudicat a la unió temporal formada per les empreses Acciona, Sacyr, Ferrovial i Copcisa per 117 milions. En aquest sentit, Marín va dir: “Hem demanat que les obres, que han de començar les properes setmanes, tinguin en consideració que l'accés dels ciutadans al riu és molt limitat. Ens agradaria que es millorés aprofitant els treballs.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia