Serveis

Transport públic

Taxistes doblement en xarxa

Un taxista del municipi desenvolupa un web i prepara eines per facilitar la reserva als turistes que arriben d'altres destinacions

Creu que les aplicacions poden ser exportables a col·lectius d'altres poblacions

Un taxista de Palamós, Josep Navarro, ha decidit aprofitar les hores perdudes aquest hivern entre servei i servei per posicionar el col·lectiu a internet i les xarxes socials. Ha bastit un web embrionari pensant sobretot en els turistes i estiuejants al municipi, i de moment hi ha plasmat els costos estimats dels trajectes entre Palamós i desenes de destinacions, entre les quals els aeroports de Fornells i el Prat de Llobregat.

Els preus estan calculats amb quilometratges exactes i temps mesurats amb l'experiència, “tot i que com més llarg és el trajecte és més fàcil que hi pugui haver marge d'error”, especialment en el cas que hi pugui haver retencions de trànsit quan el servei implica arribar a Barcelona. Amb tot, explica que la informació pot ser d'interès perquè una persona que tingui previst visitar el municipi es faci una idea de les tarifes. Inicialment, ofereix la possibilitat de reservar desplaçaments per correu electrònic, a través d'una llista que faci arribar les demandes a tots els seus companys, però és un sistema “poc operatiu” per a les èpoques d'alta demanda estival i el vol potenciar.

Aplicacions per a mòbils

Navarro desenvolupa ara diverses eines per completar el servei del web, en especial aplicacions per a telèfons mòbils intel·ligents que un cop instal·lades facilitin la tasca de demanar un taxi. S'ha inspirat en els serveis que ja funcionen en grans ciutats, com ara Barcelona, però que no s'interessen per municipis més petits perquè no hi ha prou demanda. L'altre problema és que els cobrarien un marge sobre cada servei.

La seva idea és que les eines de geolocalització que incorporen els mòbils guiïn qualsevol dels 12 taxistes amb llicència a Palamós fins al client. El sistema funcionaria de la mateixa manera que ara quan algú sol·licita un servei per telèfon: hi va el primer taxista disponible de la parada més propera.

En el web, que també vol traduir a vuit idiomes, de moment incorpora a més dels pressupostos dels trajectes amb origen i destinació a Palamós altres itineraris. Explica que els seus plans són oferir les eines que està desenvolupant a agrupacions de taxistes d'altres poblacions que també treballin en xarxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia