Educació

La seu de la Fundació de la UdG s'emplaçarà finalment al gener al Parc Tecnològic

La decisió obeeix als criteris de racionalització dels espais i d'estalvi que ha impulsat el nou rectorat

Es descarta l'edifici cedit pel govern al barri de Palau

La Fundació Universitària de Girona: Innovació i Formació ja té un nou emplaçament. A partir del 7 de gener es traslladarà finalment al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, al Centre d'Empreses Giroemprèn. A la nova seu, a més de les oficines, la fundació disposarà finalment de més espai, com ara sales d'actes, aules, seminaris i sales de reunions.

El cap d'àrea de programes i màrqueting de la Fundació UdG, Eduard Valenzuela, ha explicat que la decisió ha estat molt ben rebuda des de l'entitat, per les grans oportunitats que representa pel que fa a disposar de nous espais, així com a incrementar el potencial de l'aulari. Aquestes noves dependències tindran un important avantatge, tenint en compte que, de mitjana, la Fundació UdG rep uns tres mil matriculats a alguna de les ofertes que s'ofereixen.

Aquesta, però, no és una decisió que ve d'ara –vegeu peça–. El rector de la UdG, Sergi Bonet, ja va explicar a principis del gener passat que la falta d'espai de l'actual edifici de la fundació, al centre de Girona, es podia pal·liar amb altres espais de la universitat. En aquell moment, Bonet ja va parlar del Parc Tecnològic, però també va fer referència a espais dels diferents campus, emplaçaments que no va concretar. En tot cas, el nou rector i el seu equip s'havien proposat optimitzar al màxim els recursos. L'edifici de Palau era una cessió que feia el govern a la UdG. Però tenia punts que no acabaven de satisfer el nou rectorat. Com ara que la UdG hauria hagut de pagar a la Generalitat 36.400 euros anuals de quota per a cadascun dels quatre anys de la cessió d'ús de l'edifici i, a més, fer-se càrrec del manteniment, valorat en 130.000 euros addicionals a l'any.

La previsió dels responsables és que del 15 al 23 de desembre es duguin a terme els treballs que corresponen al trasllat i que, en aquest procés, del 24 de desembre al 6 de gener el centre estigui tancat.

LA DATA

07.01.15
La Fundació UdG
estrenarà les noves dependències que tindrà al Parc Científic i Tecnològic, al Centre d'Empreses Giroemprèn.

El nou equip va desestimar anar a l'edifici de Palau

El nou equip del rectorat de la Universitat de Girona (UdG) va fer-se enrere, a principis d'any, en la decisió de traslladar la formació continuada de l'edifici del Mercadal, propietat de la UdG, a un edifici cedit pel govern, al barri de Palau. El trasllat, planificat pels gestors anteriors, continuava sent “inviable”, segons va explicar en aquell moment el rector de la UdG, Sergi Bonet, que va destacar, però, que la nova decisió era conseqüència de treballar per rendibilitzar millor els espais i, en conseqüència, prioritzar les despeses. I, si ens centrem en les despeses, i segons ja va explicar Bonet, l'adequació de l'edifici de Palau requeria una inversió inicial de tres milions d'euros per deixar-lo en condicions abans de ser ocupat. Per això, el nou equip de rectorat no creia “prioritari” fer el trasllat en aquest termes.

Aquest trasllat havia estat planificat sobre el paper per l'equip que encapçalava la rectora Anna Maria Geli.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia