Èxit a la Festa del vi i de la verema de Poboleda

L'onzena edició de la Festa del Vi i de la Verema a l'antiga de Poboleda va registrar una gran afluència de públic. Aquesta és l'única fira del sector que aplega només els vins de la denominació d'origen qualificada (DOQ) Priorat. A més, els cellers disposaven del cap de setmana de tres dies d'aquesta setmana i del bon temps d'ahir com a incentius de la gran afluència de gent.

Cal tenir en compte, a més, que no està situada en cap plaça com la majoria de fires similars. El carrer Major de Poboleda es va convertir en l'escenari de la festa. A les entrades dels casalicis del poble, s'hi van situar els diferents cellers que donaven a conèixer els seus vins.

Tot i que el públic general no és cap públic especialitzat en el món del vi, el Consell Regulador de la DOQ Priorat i la majoria de cellers, «que ve a Poboleda per la festa del vi, repeteix». De fet, l'ambient que es podia palpar ahir al matí al carrer Major del poble era de satisfacció per part del públic. Una altra dada destacada per molts cellers va ser la joventut d'alguns dels assistents, la qual cosa ajuda a perpetuar la presència i la importància del vi al territori.

Tot i que era el primer cop que alguns cellers feien acte de presència a la festa, tots es declaren defensors del territori i explicaven que mostrar l'orgull de produir vi al Priorat també era un dels motius per participar de la festa de Poboleda.

El secretari del Consell Regulador de la DOQ Priorat, Jaume Josa, va explicar que s'ha engegat una iniciativa per dividir la DOQ Priorat. La idea és poder distribuir el Priorat en dotze subzones, nou de les quals corresponen als nou pobles que conformen la DOQ i les tres restants sorgeixen dels municipis amb una gran extensió, que han quedat dividits.

La intenció d'aquesta iniciativa, que porta per nom Vins de la vila, és que els cellers produeixin vins del raïm collit en un sol poble i que aquest pugui portar el nom d'aquest poble. Per exemple, si un celler cull el raïm només a Poboleda, a més del distintiu de la DOQ Priorat, també portaria el nom de la subdenominació de Vi de la vila de Poboleda.

A més, la Festa del Vi i la Verema a l'antiga també va incloure, ahir, una trobada matinal per veremar, una piada del raïm a l'antiga i un esmorzar popular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.