Política

ICV vol revocar el tercer grau a Gavaldà (UDC) i reprovar Gordó

ICV-EUiA vol que en el ple que s'allarga fins demà, l'últim de l'any, es voti una resolució per instar el govern a revocar el tercer grau penitenciari atorgat a l'excàrrec d'UDC, Lluís Gavaldà, condemnat a 18 mesos per desviament de fons públics pel cas Pallerols. El text també demana la reprovació del conseller de Justícia, Germà Gordó, per “l'evident tracte privilegiat” cap a Gavaldà. La portaveu ecosocialista, Dolors Camats, va fer ahir una crida als grups perquè sol·licitin una junta de portaveus extraordinària en què s'hauria de votar per unanimitat la incorporació d'aquest punt. “La situació és prou excepcional per tal que els grups no s'amaguin darrere el reglament ”, va justificar. 

Camats considera “un error gravíssim” que el govern de la Generalitat “permeti” la concessió del tercer grau a “una persona condemnada per corrupció”, com és el cas de l'exdirector general de Treball de la Generalitat. La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament creu que l'excàrrec d'UDC ha tingut un “evident tracte privilegiat” en obtenir “de forma expressa” el règim obert només 75 dies després d'haver entrat a presó, quan la seva condemna és d'un any i mig. Decisions com aquesta, va expressar Camats, fan que la ciutadania “vegi impunitat” en casos de corrupció política. Per tal que la seva proposta de resolució es debati en aquest ple, la formació encapçalada per Joan Herrera i Dolors Camats necessita que almenys un altre grup de la cambra sol·liciti una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus. En aquesta trobada s'hauria d'acordar de manera unànime incorporar la resolució en qüestió. Camats reconeixia que no seria fàcil aconseguir-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia