Economia

Serra i Todó, a judici pels sobresous a Catalunya Caixa

Van actuar en “perjudici i menyspreu dels interessos de l'entitat”, segons el jutge

Hi ha 39 processats més

El titular del jutjat d' instrucció número 30 de Barcelona, Julián García de Eulate, considera que “hi ha indicis d'un delicte d'administració deslleial” en l'actuació de l'expresident de Catalunya Caixa Narcís Serra i del director general, Adolf Todó, a més de 39 membres del consell d'administració de l'entitat per l'aprovació d'elevats sobresous, l'any 2010, quan el FROB estava a punt d'injectar-hi 1.250 milions d'euros. Per això, el magistrat dóna per tancada la investigació i envia el cas a judici i demana a la fiscalia, la CUP i Ausbanc que presentin els seus escrits d'acusació.

En la interlocutòria, el magistrat afirma que no hi ha cap controvèrsia en els fets denunciats. Els acusats són “uns beneficiaris directes per l'aprovació d'uns elevats ingressos al seu favor i altres convenis d'ordre econòmic, i altres, en connivència o amb temeritat que voreja el dol”. Aquestes accions, hi afegeix el magistrat García de Eulate, “van ser en perjudici i menyspreu dels interessos de l'entitat, de la seva finalitat i dels interessos generals”. Els polèmics acords, denunciats per la fiscalia i la CUP, van ser signats pels membres del consell d'administració de Caixa d'Estalvis en les actes del 19 de gener de 2010 i del 13 d'octubre de 2013. Adolf Todó va ser nomenat director general de Caixa d'Estalvis de Catalunya, Tarragona i Manresa el maig de 2010, i un any després, va ser nomenat conseller delegat de Catalunya Banc.

Els sobresous aprovats van comportar que Todó gaudís d'un increment del sou fixe de 100.000 euros l'any 2009 respecte del fixat en el seu contracte; de 100.000 euros més el 2010 i de 12.000 euros el 2011, segons el fiscal. Durant la instrucció, el jutge va arxivar la causa contra dotze membres del consell d'administració de Catalunya Caixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia