Serveis

Els hotels de Lloret podran obrir botigues a la planta baixa

Una modificació puntual del pla general permet que els establiments explotin fins a un màxim del 30% dels baixos

L'Ajuntament amplia els usos per a les terrasses

El ple de Lloret de Mar va aprovar dilluns a la nit l'inici de la modificació puntual del pla general que permetrà l'obertura de botigues o restaurants a la planta baixa dels hotels. El tràmit, aprovat amb l'únic vot en contra d'ICV-EUiA, permetrà que els amos del centenar d'hotels que hi ha explotin fins a un màxim del 30% de la superfície dels baixos a partir del segon semestre del 2015 (quan es preveu que entri en vigor el canvi).

El regidor d'Urbanisme de Lloret, Jordi Martínez (CiU), va presentar la modificació urbanística, que ha redactat Reverendo-Ginesta Arquitectes Associats, SLP. Martínez va indicar que ampliar els usos comercials dels baixos dels hotels hauria de ser positiu per als amos dels establiments i per als petits comerciants, que podrien llogar els baixos i obrir-hi negocis. “Ja hi ha botigues [dels amos d'hotels], però la intenció és el lloguer d'espais, i les botigues ajudin a dinamitzar l'entrada dels hotels”.

Més gent i més mesos

Martínez considera que el canvi permetrà “desestacionalitzar la temporada turística”, segons va explicar durant el ple. “Hi haurà més locals oberts i la temporada, en lloc de tres o quatre mesos, s'allargarà fins als sis, set o vuit [...] Si un hotel està obert, hi haurà més gent treballant-hi i durant més temps”, va assenyalar.

El regidor de CiU va recordar que la modificació té en compte, entre d'altres, el pla estratègic català de turisme 2013-2016 i l'estat de les finques. A més, inclou –va dir Martínez– les jornades de Lloret Natura i aportacions dels hotelers. “Això no és per incrementar habitacions; és dotar de les mateixes eines tota la planta hotelera perquè prestin més serveis i per garantir-los la subsistència”.

La modificació amplia també els usos de les terrasses. Els establiments podran muntar “activitats hoteleres complementàries“ a dalt de les seves finques, en paraules de l'edil de Turisme, Jordi Orobitg (ERC). S'entén, doncs, la possibilitat d'incloure-hi instal·lacions desmuntables de spa, de bar i d'equips de música en directe.

LA FRASE

Això no és per incrementar habitacions; és perquè els hotels puguin prestar més serveis
Jordi Martínez
regidor d'urbanisme de l'ajuntament de lloret (CiU)

LA XIFRA

20
vots
de 21 va rebre la modificació per explotar els baixos dels hotels. Fins i tot l'edil del Millor hi va votar a favor.

Més competitivitat, més oferta... i tot el pastís

Vint regidors de vint-i-un van votar a favor de permetre que els hotels treguin més rendiment de les seves instal·lacions. El regidor de Comerç i Turisme, Jordi Orobitg (ERC), considera que la modificació farà que “els establiments de la planta urbana podran ser més competitius tot l'any. Com més serveis tinguin, més clients podran atreure”.

L'acord inclou que els hotels que vulguin adaptar les instal·lacions per obrir-hi una botiga o un restaurant “hauran d'estar en bones condicions”, segons va revelar el regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez. La modificació puntual també inclourà les conclusions del pla operatiu que elaboren el grup de treball Lloret de Mar, renovació de destinacions, integrat per la Mesa de Turisme de Lloret, l'Ajuntament i la Generalitat.

A banda dels vuit regidors de l'equip de govern (set de CiU i un d'ERC), van donar suport a la iniciativa dotze edils més: els sis regidors no adscrits, incloent-hi els cinc antics membres del Millor; els tres del PSC, els dos del PP i el del Millor. Només el regidor d'ICV-EUiA, Javi Rodríguez Pacios, va criticar el canvi. “És una modificació feta a mida per als hotelers, que es volen quedar tot el pastís turístic de Lloret”, va dir. Rodríguez, molt crític, va assegurar que l'Ajuntament “mata la gallina dels ous d'or, el turisme, i aixafa el comerç local [...] Deixem via lliure perquè els de sempre guanyin diners”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia