cultura

Parellop presenta a Context el seu primer disc, ‘La vall'

El grup gironí de pop-rock va gestar el seu debut a la vall de Llémena, on també es va gravar el vídeo de ‘Nit de l'Alba'

El trio va guanyar el premi popular en l'últim Concurs de Cançó de Salitja

  • Parellop està format, d'esquerra a dreta, per Teixi, Pep Vidal i Albert Llorens KIRSTEN GÓMEZ.
  • VÍDEO: La noia dels ulls blaus
  • VÍDEO: La nit de l'Alba
  • VÍDEO: Parellop Nadal

El pare llop és un personatge llegendari, meitat home, meitat llop, que té poder sobre els llops i al qual és millor no negar res... I Parellop és el nom d'un nou grup gironí de pop-rock, que aquest vespre presentarà el seu primer disc, La vall, al cafè i llibreria Context del Pou Rodó de Girona (19 h, gratuït), en format acústic. Parellop es va formar fa un any i mig quan Albert Llorens (guitarra) i Pep Vidal (piano, teclats) acabaven de tancar el projecte de pop-rock en castellà Mârmara, després de dos discos. “Volíem fer alguna cosa en català i em vaig recordar d'en Teixi, perquè havíem estudiat junts i sabia que cantava”, recorda Llorens. En Teixi és Albert Teixidó (veu i guitarra), que completa el triangle bàsic de Parellop, ampliat per a la gravació de les cinc cançons de La vall amb Jordi Ruiz, Popi, (baix) i Indra Vila (bateria).

El títol del disc fa referència a la vall de Llémena, on es va gestar el disc, i també al bar La Vall, de Sant Esteve de Llémena, on els membres del grup van a fer el toc després d'assajar. A Sant Esteve també es va rodar el videoclip de la cançó Nit de l'Alba, protagonitzat per Bernadeta Bigas. I en una altra vall, la de Sant Daniel, van fer les fotos promocionals del disc i van trobar-hi uns grafits de llops en què van veure un senyal.

El CD, que venen per 5 euros, inclou Nit de l'Alba, Cendra, Instant d'eternitat, Bassal d'orgull i La noia dels ulls blaus, un tema del qual també han penjat a internet un vídeo del grup tocant-la en directe a l'estudi, com es va fer en tota la gravació als Sol de Sants Studios, de Barcelona, sense que hi hagi gat amagat.

Parellop va guanyar el premi popular al Concurs de Cançó de Salitja i també va quedar ben destacat al Festival de la Cançó Catalana de Sant Narcís. El concert d'avui a Context, però, es pot considerar la seva autèntica estrena en directe. El grup ja té una vintena de temes propis –i una versió de Shivaree– i en vol enregistrar una dotzena durant el 2015.

LA FRASE

El disc mostra el que veuria el llop a la vall des de la muntanya: són sobretot històries i sentiments
Parellop
GRUP DE POP-ROCK
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia