Infraestructures

Inversió d'1,4 milions a Lloret per acabar la caserna de la policia local

L'Ajuntament gastarà una part d'un crèdit de 3,5 milions per completar l'edifici

Codina proposa traslladar el mercat a la finca que deixaran els agents

L'Ajuntament de Lloret invertirà 1.390.011 euros l'any que ve per completar la caserna de la policia local i l'edifici de protecció civil. Segons indica l'alcalde de Lloret, Romà Codina (CiU), el consistori gastarà més d'un milió d'euros d'un crèdit de 3,5 milions per acabar els treballs, adjudicats a l'empresa Copcisa. La previsió és que les obres acabin el setembre del 2015. El nou edifici, a tocar de la carretera de Vidreres, es podria inaugurar a l'octubre.

Codina indica que el trasllat al nou edifici faria possible que el mercat es traslladés fins a l'actual caserna de la policia, al carrer Verge de Loreto. “El mercat necessita una altra dinamització i capgirar-lo perquè funcioni”, va indicar el batlle en el ple de dilluns. Ahir Codina hi va afegir que en l'actual mercat, al carrer Sènia del Rabich, “ja no s'hi poden fer remodelacions i hi ha paradistes que tanquen. S'hauria de fer un enfocament que fos més atractiu per al turisme”.

El nou edifici de la caserna de Lloret va haver de ser adjudicat dos cops i els treballs d'inici es van haver d'endarrerir més d'un any. D'aquí a deu mesos, en principi, ja s'hi podrà anar a treballar.

Set milions

La inversió de 7.174.000 euros en un pressupost total de 62,3 milions va ser aprovada dilluns a la nit. Codina ha volgut destacar l'esforç de contenció municipal. L'Ajuntament té a final d'any un 55% d'endeutament, quan el desembre de fa tres anys era del 115%. A més, l'alcalde va voler destacar que la corporació deu 31 milions d'euros als bancs, mentre que fa tres anys en devia 47.

LA FRASE

En el mercat ja no s'hi pot remodelar res. L'edifici [d'ara] de la policia podria ser la seu del futur mercat
Romà Codina
ALCALDE DE LLORET DE MAR (CiU)

LA XIFRA

55
per cent
d'endeutament té l'Ajuntament de Lloret de Mar. Al principi del mandat era del 115%.

Pàrquing al passeig i centre per a gent gran

Codina sosté que l'Ajuntament té capacitat d'inversió, atesa la reducció de l'índex de l'endeutament. En el ple de dilluns, l'alcalde, que no repetirà com a cap de llista, va dir que una de les obres que voldria fer l'Ajuntament és una residència sociosanitària per a gent gran al barri del Rieral. L'Ajuntament ja hi té uns terrenys en propietat. L'altra és un pàrquing subterrani al passeig, però l'Estat demana un cànon prohibitiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia