Societat

Gastronomia

Cada dia és un ‘Top Chef', a Cal Músic

El pas pel concurs televisiu ‘Top Chef' del cuiner figuerenc Marc Joli ha fet disparar les comandes per poder menjar a la taverna Cal Músic

Joli ampliarà el local i té previst obrir una pastisseria ‘bistrot' a pocs metres

Tres, dos, un, mans enlaire! Aquesta frase característica marca el final de cada prova al concurs de televisió Top Chef. El boom de clients que té el cuiner figuerenc Marc Joli a la seva taverna Cal Músic, després del seu pas pel programa, fa que senti que continua concursant cada dia. “Em trobo una mica saturat. Sembla que estiguem fent Top Chef cada dia, a la una i a les vuit hi ha el cronòmetre posat”, diu. Joli, de 37 anys, va quedar finalista del programa televisiu i assegura que està “molt agraït” de l'experiència i sobretot de la quantitat de persones que ara s'acosten a Cal Músic, al carrer de Josep Sol d'Isern de Figueres, per conèixer el mediàtic cuiner i per tastar els seus plats.

Joli expressa que amb el local petit que té ara és complicat absorbir tota la demanda que té. “Ja treballàvem molt, però ara ho fem el doble”, diu. I hi afegeix que tot i així fan l'impossible per atendre tothom i no hi ha llista d'espera. “Fem dos torns, si no tenim lloc dissabte, oferim diumenge.” Precisament, Marc Joli està immers en una ampliació del local, que estarà a punt d'aquí a un mes. Obrirà un menjador nou i tindrà un espai de cuina freda i postres, fet que li permetrà dedicar la cuina petita que té exclusivament a calents i salats. A més, a pocs metres de Cal Músic obrirà una pastisseria bistrot que centrarà “l'univers del dolç”. Les postres són el que més agrada al cuiner, però diu que l'obertura de la pastisseria li fa “respecte” perquè està “desentrenat”.

“Com si hagués guanyat el Tour”

Amb tot plegat, amb la ressaca de Top Chef i immers en l'ampliació del negoci, Joli té la sensació de no parar ni un segon. “És com si hagués guanyat el Tour i tothom em volgués felicitar però jo encara fos als últims deu quilòmetres de pujada”, pensa. Li agraden les metàfores. En té una altra per descriure el moment: “Ara és una onada en plena tempesta i nosaltres tenim una barca petita; tindrem una barca més grossa. Donarem un millor servei.”

Tot i els canvis previstos, Marc Joli té clar que la seva taverna “no és un restaurant per a una estrella Michelin” sinó una casa de menjars casolans. “No és per a plats de Top Chef, i de moment no tinc intenció de fer aquest tipus de cuina, al final has de fer coses que siguin rendibles”, assegura. Ara, adverteix que sempre hi haurà algun plat que s'adapti a Cal Músic que es pugui introduir. No canviarà el tipus de cuina ni tampoc els preus, diu. Ara de mitjana s'hi menja per 25 euros i així continuarà, promet.

Marc Joli es va formar a l'Escola d'Hostaleria i amb 19 anys va entrar a treballar a El Bulli, de Ferran Adrià, on va estar tres anys. Té una empresa de càtering a Barcelona i fa un any va obrir Cal Músic. Sobre Top Chef, admet que d'entrada no agradava a tothom, però ara assegura que “la gent s'ha anat afegint al carro d'en Marc i tot són coses positives”. Va estar enmig de la polèmica amb Carlos, però creu que fora del programa ho podran arreglar. “Vam jugar a cuinar i a fer una mica de reality. Vam ser els que vam donar més joc, i també compta”, diu. L'únic que lamenta és que el dia de la final va ser el seu pitjor dia, tot i que per ell l'important era arribar-hi. Sobre el fet que fos una final catalana, Joli diu: “Deixa veure el nivell gastronòmic de Catalunya, és una gran cosa per al país i per a tots les cuiners catalans. El que ha triomfat a Top Chef ha estat la cuina catalana.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia