Successos

Activat el pla d'emergència aèria a Vilobí

Una avioneta amb dos ocupants es va quedar sense un dels motors en ple vol

La comunicació de problemes mecànics del pilot d'una avioneta bimotor a la torre de control de l'aeroport de Girona-Costa Brava, on volia aterrar, va fer activar abans-d'ahir el pla especial per emergències aeronàutiques de Catalunya, l'Aerocat, a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar. Era una avioneta bimotor amb dos ocupants de nacionalitat belga, que provenia d'un aeroport de Bèlgica. Poc abans d'arribar a l'aeroport Girona-Costa Brava, un dels dos motors de l'avioneta es va avariar i va deixar de funcionar.

Tot i aquesta important avaria, el pilot va poder fer arribar l'aparell fins a les pistes de Vilobí d'Onyar i la va poder fer aterrar sense problemes. Gràcies a la perícia del pilot, no es van es van haver de lamentar danys materials ni personals.

Ahir fonts aeroportuàries van voler remarcar que el pla especial per emergències aeronàutiques de Catalunya es va activar només en fase d'alerta, i no pas d'emergència.

L'aeroport Girona-Costa Brava periòdicament fa simulacres per tal de revisar els procediments d'actuació i de coordinació establerts i per avaluar l'eficàcia i el grau de coneixement de tots els col·lectius implicats en l'atenció d'una emergència aeronàutica. L'any 2010, per exemple, se'n va fer un en què se simulava una sortida de pista d'un avió després d'aterrar i en què, com a figurants, hi van participar alumnes de l'Escola d'Infermeria de Girona. El 2013 se'n va fer un altre en què representava que un avió va xocar amb dos cotxes en el moment d'enlairar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia