Infraestructures

Adjudiquen les obres de l'estació de Flaçà

Els treballs, que costaran 725.000 euros, serviran per allargar les andanes i posar marquesines i nova il·luminació

Adif va anunciar ahir que ha adjudicat a l'empresa constructora Ecisa les obres de millora de l'estació de Flaçà per 725.000 euros, un import molt més baix que el que es va treure a licitació (1,19 milions). Les obres, que es faran sense que calgui tallar el trànsit de trens, consistiran bàsicament a allargar les andanes fins als 200 metres, a més de construir noves marquesines a les andanes i a l'accés a l'edifici, i també instal·lar més punts de llum.

Els treballs se centraran sobretot en l'elevació i prolongació de les andanes fins als 200 metres útils. Això també comportarà que s'adaptin els accessos a les escales, ascensors i a l'edifici de viatgers des de les andanes per adequar-los a la nova altura. Alhora, en el límit entre les andanes i les vies es col·locarà una banda groga i una franja de seguretat, i paviment podotàctil per a persones amb discapacitat visual. D'altra banda, es construiran noves marquesines a les dues andanes, de 50 metres de longitud cadascuna, i també una altra de 11 metres a l'accés des de l'exterior a l'edifici de viatgers.

Per últim, les obres a l'estació de Flaçà es completaran amb la instal·lació de 14 punts de llum, cosa que permetrà millorar la il·luminació.

Tres estacions gironines

El pla de rodalies de Catalunya de Foment inclou obres de millora aquest any en tres estacions gironines. A més de Flaçà –que és la cinquena estació amb més volum de viatgers, rere Girona, Figueres, Caldes i Sils–, en les pròximes setmanes han de començar les obres a Caldes, on es construirà un pas inferior i també s'ampliaran i elevaran les andanes. Els treballs es van adjudicar a Rubau per 3,1 milions. També hi ha previstes obres a Figueres –que inclouen la instal·lació d'ascensors–, però encara no s'han tret a licitació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia